28 februari 2024

Middagje vissen eindigt in drama voor jongens

0
Wat een gezellig middagje hengelen had moeten worden voor Patrick Honderd uit Westerwijtwerd en Arjan Dikkema uit Overschild, draaide vorige week woensdag uit op een teleurstelling. De twee 17-jarige vissers hebben al heel wat uurtjes aan de waterkant doorgebracht en beoefenen hun hobby op niveau. Honderd vist mee in de nationale jeugdcompetitie, terwijl Dikkema een startbewijs binnenhengelde voor het WK jeugdvissen in Frankrijk.
Maar wat de visliefhebbers op 2 januari in Stedum overkwam, hebben Patrick en Arjan nog nooit meegemaakt, vertellen de ouders van Patrick boos. De vissen bijten goed en de een na de ander verdwijnt in het leefnet. Af en toe schieten de jongens met een katapult wat aas in het water, om nog meer onderwaterbewoners naar hun dobbers te lokken. Tot er plotsklaps twee agenten langs de waterkant opduiken. Ze vragen de jeugdige vissers naar hun vispas. Die kunnen Arjan en Patrick keurig overleggen. De hele papierwinkel is in orde. Ineens wijst een van de agenten naar de katapult van Patrick. Hij informeert kortaf of beide jongens zo’n hulpmiddel hebben. Dat bevestigt het tweetal en daarmee beginnen de problemen.
Want, zegt de agent streng, een katapult is een gevaarlijk wapen waarmee je een ander kunt verwonden. Hij neemt de katapulten in beslag en geeft beide jongens een proces-verbaal wegens verboden wapenbezit.

Dagblad van het noorden,

Geef een reactie