25 april 2024

Middeleeuws kampement aan oever Schildmeer

0

Steendam – Ridders en jonkvrouwen van christelijke basisschool De Citer uit Appingedam hebben deze week hun tenten opgeslagen langs de oevers van het Schildmeer. De groepen vier tot en met zeven doen mee aan het Focke-project van de Stichting Oude Groninger Kerken.

In de loop van de week is er door de kinderen hard gewerkt om een middeleeuws kamp op te zetten. Zo is er een heuse toegangspoort gebouwd waardoor buitenlui het kamp binnen kunnen komen. Verder is onder leiding van de gildenmeester middeleeuwse kleding gemaakt.


Echte punthoeden voor jonkvrouwen en schoeisel voor stoere ridders waren het resultaat. Als voorbereiding was er op school al hard gewerkt aan het naaien van ridderkleding.


De leerlingen bleven ook kamperen op het terrein van camping De Otter aan het Schildmeer. De school koos voor het middeleeuwse kamp als alternatief voor het traditionele schoolreisje. “De jaarlijkse busreisjes worden een beetje afgezaagd en bovendien kosten ze steeds meer geld”, aldus docent Zwart van De Citer.

www.dvhn.nl

Geef een reactie