16 juli 2024

Middelstum: aanhoudingen na schermutseling in jeugdsoos

0

Middelstum: aanhoudingen na schermutseling in jeugdsoos


In een jeugdsoos aan de Geertruida Alberdastraat in Middelstum heeft de politie zaterdagnacht een 30-jarige man uit Stedum, een 21-jarige man uit de gemeente Loppersum en een 22-jarige vrouw uit Middelstum aangehouden. De beheerder van de soos had om de komst van de politie gevraag omdat de Stedumer zich in het gebouw bevond, ondanks een hem opgelegd toegangsverbod.

De man weigerde, ook na vordering van politiemensen de soos te verlaten. Toen agenten de man daarop wilden aanhouden voor lokaalvredebreuk ontstond een vechtpartij met de verdachte en enkele andere bezoekers die wilden voorkomen dat de Stedumer zou worden meegenomen. Met behulp van meerdere politiemensen en de inzet van een politiehond kon de verdachte alsnog worden aangehouden.

De 21-jarige verdachte werd aangehouden omdat hij tijdens de vechtpartij een asbak naar de dienstdoende agenten gooide. De vrouw werd opgepakt voor ambtsbelemmering. Zij probeerde de aanhouding van de Stedumer te voorkomen. Het verzet van de verdachten kon worden gebroken nadat tegen hen allen pepperspray was gebruikt. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

© Archief www.stedum.com

politie.nl

Geef een reactie