22 april 2024

Middelstum pikt schrappen in verlichtingsplan niet

0

Het bestuur van Dorpsbelangen Middelstum vindt het ‘onacceptabel’ dat de derde en laatste fase van het verbeterplan van de openbare verlichting in het dorp niet wordt uitgevoerd. “Dit nemen we natuurlijk niet”, liet Dorpsbelangen-bestuurslid Albert Arends de gemeenteraad gisteravond zeer verontwaardigd weten

Het schrappen in het Middelstummer verlichtingsplan is een gevolg van de ingrijpende bezuinigingsmaatregelen – voor een bedrag van 1,2 miljoen euro – waarmee de raad vorige maand instemde. Dorpsbelangen Middelstum liet weten het ‘onbehoorlijk’ te vinden dat zij ‘via-via’ van deze maatregel vernam, terwijl het totale plan, inclusief de faseringen, in nauwe samenspraak met Dorpsbelangen is opgesteld. “Dan is dit toch geen stijl?”, aldus Arends.


Wethouder Jan Boer (VVD) zei dat er vanaf nu in de gehele gemeente pas lantaarnpalen zullen worden vervangen als ze van ‘ellende’ omvallen. “Uw raad heeft daarmee nog geen maand geleden ingestemd”, aldus de wethouder.


De door Dorpsbelangen gewenste verbetering van de parkeersituatie bij de begraafplaats kan volgens wethouder Boer vooralsnog evenmin gehonoreerd worden. Dat komt pas binnen het blikveld bij de aanleg van de bijna 1,5 kilometer lange rondweg tussen Fraamklap en de Delleweg aan de zuidoostkant van het dorp.


Dan komt er bovendien ruimte om ook de in- en uitgang van het kerkhof te verplaatsen. Het college is echter niet optimistisch over een snelle aanleg van deze weg, waarover al sinds 1996 wordt gesproken.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie