22 april 2024

Middelstummer ijsbaan in beeld als jongerenplek

0

Middelstum – Er is nieuwe hoop voor de jongeren in Middelstum. De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om de jeugd een ontmoetingsplek (JOP) te bieden op het terrein van de ijsbaanvereniging aan de Korenlaan.

In de Stuurgroep Recreatie Terrein Middelstum hebben Dorpsbelangen Middelstum, IJsbaanvereniging Middelstum, gemeente, jongeren en externe adviseurs zitting. Het plan is om diverse activiteiten te houden op het terrein. Zo zou er een skeelerbaan, basketbalnetten en een speeltuin aangelegd kunnen worden. “Wel demontabele voorzieningen, die we in de winter kunnen weghalen. Het blijft natuurlijk een ijsbaan”, zegt bestuurslid Elle Wiltjer van de ijsbaanvereniging.

Wiltjer is nog terughoudend over het bieden van een ontmoetingsplek voor de jeugd op het terrein van de ijsbaan. “Ik vind dat de jongeren ergens een plek moeten hebben. Absoluut. Ze mogen best hier komen, maar de jeugd moet wel haar verantwoordelijkheid kennen en zich netjes gedragen.”

De Middelstummer is bang voor de tweede optie. Die behelst het onderbrengen van de jeugd in een container, ergens in de omgeving van de ijsbaan. “Daar zal de buurt niet zo blij mee zijn “, aldus Wiltjer.

Wethouder Wil Scheltens heeft de stuurgroep inmiddels duidelijk gemaakt dat het bedrag van 10.000 euro dat is gereserveerd voor een jeugdontmoetingsplek, alleen bestemd is voor de jongeren en niet voor andere plannen van de stuurgroep. Het cre‘ren van JOP’s in de gemeente Loppersum is een lastige klus. Door verzet van bewoners zoekt het college al jaren na geschikte locaties. Alleen ’t Zandt heeft een JOP. In Loppersum en Garsthuizen zijn plekken aangewezen, maar kunnen bewoners nog bezwaar maken.

www.dvhn.nl

Geef een reactie