13 juli 2024

Midzomeravondmonnikenwandeltocht

0

Buurbezoek aan Sint Annen

Op 21 juni a.s. organiseert Dorpsbelangen Stedum samen met de Meuln in Sint Annen een midzomeravondwandeltocht in kloostersfeer. De Stedumers lopen, net zoals de monniken in de Middeleeuwen, over het oude monnikenpad van Stedum naar Sint Annen. Naar verluid zal dit deels in monnikspij plaatsvinden. Een groepje inwoners van Sint Annen voert enkele sketches op, ge•nspireerd op het middeleeuwse leven in Sint Annen en het voormalige Sint Annaklooster. Omdat er niet veel gegevens over dit klooster bewaard zijn gebleven moet het historisch karakter ervan met een korreltje zout worden genomen.

Voor het vervoer terug naar Stedum is de Hogelandster Paardentram ingezet, zodat u op uw gemak met de inwoners van Sint Annen kunt kennismaken. De Hogelandster Paardentram is een soort wagon, ingericht voor personenvervoer, die al meerdere malen in de publiciteit is geweest de laatste tijd. De Stedumers, die zoÕn wandeltocht dwars door het land niet zien zitten, maar zoÕn gezellige avond in Sint Annen niet willen missen, kunnen ook de heenreis met de Hogelandster Paardentram maken. De terugreis zal dan ook in twee shifts zijn, een vroege en een late. De allerlaatsen vertrekken waarschijnlijk weer te voet.

Tijd, plaats en kosten

Inschrijven op 21 juni van 19.00 tot 19.30 in de Haven. De wandelaars vertrekken na inschrijving, de Paardentrammers stappen in als de wandelaars vertrokken zijn. We zien elkaar in Sint Annen weer. Dit alles voor 5 euro per persoon, te voldoen bij inschrijving.

Uit betrouwbare bron is vernomen dat de Stedumers vogelvrij zijn zodra Peertil is gepasseerd.

Activiteitencommissie en bestuur Dorpsbelangen Stedum

Tel: 0596-551277 Martin Zijlema

of 06-20426914 Lies Oldenhof

© Archief www.stedum.com

Dorpsbelangen Stedum

Geef een reactie