26 februari 2024

Moarstee is weer open in nieuwjaarsdagnacht.

0
Het lijkt nog maar zo kort geleden, maar we gaan binnenkort alweer oud en nieuw vieren. Ook dit jaar organiseren Moarstee en Dorpsbelangen samen weer een feest. Dit vieren we, met jong en oud, in Moarstee. De deuren gaan om 1.30 uur open, zodat iedereen elkaar het allerbeste kan wensen voor het nieuwe jaar. Na een rustig begin zal DJ Jappa om 2:00 uur los gaan en kunnen de beentjes van de vloer. Halverwege de nacht zal hij een half uurtje worden afgelost, om vervolgens tot 5:00 uur verder te draaien. In het voorste gedeelte zijn net als de voorgaande jaren zitjes. Om 5:00 is het feest ten einde.
Denk eraan dat je niet kan pinnen in Moarstee, tevens is dit de laatste gelegenheid om de zilverkleurige metalen munten te gebruiken. Vreugdevuur Net als voorgaande jaren kunnen er ook weer kerstbomen en onbewerkt hout gebracht geworden voor een vreugdevuur.
Dit jaar wordt er een container geplaatst door de gemeente, waar we in kunnen branden. De container komt op dezelfde plek waar vorige jaar een vuurplaats was, achter de glasbak/kledingcontainer. Er mag nog geen hout neergelegd worden voordat de container er staat. Het vuur wordt om ongeveer 20:00 uur aangestoken.
Vuurwerkshow
Vuurwerk is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met oud en nieuw. Van 18:00-2:00 uur mag je je vuurwerk afsteken. Om middernacht zal het grootste gedeelte van het vuurwerk afgestoken worden. Wanneer deze kruitdampen opgetrokken zijn is het zeker de moeite waard om je rond 01:00 uur te begeven naar het parkje aan de Dorpsterlanden waar de familie de Jonge hun, inmiddels, traditionele vuurwerkshow zullen geven. Het beloofd weer een groots spektakel te worden dus komt dat zien!

Activiteitencommissie Dorpsbelangen,

Geef een reactie