18 juni 2024

Het is volop oogsttijd. Na de aardappels gaan nu ook de bieten uit de grond en op transport. Dat betekent dat u rekening moet houden met modder op de weg en dus met gladheid. Vooral nu de dagen korter en het weer natter wordt, kan modder zorgen voor gevaarlijke situaties.

Om u als weggebruiker te waarschuwen voor het gevaar van gladheid, is degene die de oogst binnenhaalt verplicht om in overleg met de wegbeheerder tijdens de werkzaamheden zogenoemde modderborden te plaatsen. Direct nadat het werk klaar is, behoort de vervuiler de weg schoon te maken en de borden te (laten) verwijderen.
In de praktijk gebeurt dit helaas nog niet altijd. Wees dus alert, ook als u geen borden ziet. Laat u niet verrassen! En stuit u op modder zonder dat er borden zijn geplaatst, meld het dan bij de wegbeheerder. De wegbeheerder is namelijk eindverantwoordelijk voor het schoonhouden van de wegen. De grotere doorgaande wegen worden door de provincie beheerd, de lokale wegen door de gemeenten.
De gemeente stelt gratis waarschuwingsborden ter beschikking: u kunt de borden afhalen bij de gemeentewerken (Industrieweg 4 te Loppersum). Openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur.
In bijgaande folder leest u meer over de regels bij modder op de weg.

www.stedum.com

Geef een reactie