25 juli 2024

Het is volop oogsttijd. Dit betekent dat u rekening moet houden met modder op de weg en dus met gladheid. Om u als weggebruiker te waarschuwen voor het gevaar van gladheid, is degene die de oogst binnenhaalt verplicht om in overleg met de wegbeheerder tijdens de werkzaamheden zogenoemde modderborden te plaatsen.

Gratis waarschuwingsborden

De gemeente stelt gratis waarschuwingsborden ter beschikking: u kunt de borden afhalen bij de gemeentewerken (Industrieweg 4 te Loppersum). Openingstijden: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur.

Wegbeheerders verantwoordelijk
De wegbeheerder is uiteindelijk verantwoordelijk voor het schoonhouden van de wegen. De doorgaande wegen worden door de provincie beheerd, de lokale wegen door de gemeenten.

Waarschuw gemeente
Direct nadat het werk klaar is, behoort de vervuiler de weg schoon te maken en de borden te (laten) verwijderen. In de praktijk gebeurt dit helaas nog niet altijd. Wees dus alert, ook als u geen borden ziet. Stuit u op modder zonder dat er borden zijn geplaatst, meldt dit dan bij de gemeente, via telefoonnummer 0596-548200

Gemeente Loppersum

Geef een reactie