25 april 2024

Mogelijk chaos door afsluiting deel ringweg Groningen

0

groningen – De partijen die betrokken zijn bij het werk aan de zuidelijke ringweg houden rekening met een verkeerschaos. Vanaf vrijdagmiddag vier uur is het onmogelijk om in westelijke richting tussen het Europaplein en het Vrijheidsplein over de ringweg te rijden. Rijkswaterstaat waarschuwt via een publiekscampagne en geeft daarin alternatieve routes aan.

Bij VVV’s, tal van benzinestations en op andere plekken in en rond de stad zijn 40.000 folders uitgedeeld aan automobilisten, waarin omleidingsroutes zijn opgenomen. Ook bedrijven in de omgeving kregen zo’n papier. Rond vierduizend huishoudens rond de zuidelijke ringweg hebben een informatiebrief ontvangen.

Van zondagochtend vroeg tot in de late maandag wordt er zwaar geheid voor damwanden bij het Julianaplein. Vorig jaar stoorde zulk werk veel studenten bij hun tentamenvoorbereiding. Nu garandeert de aannemer vijf uur slaap per nacht. Marie-Lou GrŽgoire, woordvoerster van Rijkswaterstaat: ”We rekenen er dan ook op dat de bewoners aan de bel trekken als er iets misgaat, zodat we kunnen ingrijpen.”

Er zijn meer problemen te verwachten dan vorig jaar, omdat de ingreep veel complexer is. Dagelijks komt ’s ochtends vroeg een crisisteam bijeen in het infocentrum onder de ringweg. Dat analyseert op basis van camerabeelden de knelpunten. Er gaan helikopters de lucht in om die beelden te schieten. Ook staan er camera’s op de gebouwen van Gasunie en Mees, bij het Europaplein. De meeste problemen worden verwacht in Corpus den Hoorn, maar ook kan sluipverkeer het deel van de stad tussen diepenring en ringweg hinderen.

De afsluiting duurt tot zondagnacht 10 augustus 2003.

© Archief www.stedum.com

DVHN

Geef een reactie