4 december 2023

Mogelijk spoor naar pyromaan ’t Zandt

0

In een ingelaste uitzending van Opsporing Noord wordt vanavond op RTVNoord materiaal getoond dat door de brandstichter in ’t Zandt is gebruikt. Het betreft een fles waar oorspronkelijk mineraalwater in heeft gezeten. Uit het politieonderzoek is duidelijk geworden dat de fles in een deelstaat in voormalig Oostduitsland moet zijn gekocht. Met de fles is enige tijd terug geprobeerd bij een pand in ’t Zandt brand te stichten. De waterfles is van het merk Merkur en is in de tweede helft van de zomerperiode van dit jaar door de producent aan diverse winkels in de deelstaten Sachsen-Anhalt, Thüringen en Brandenburg geleverd. Een deel van de verkooppunten ligt in een gebied ruim rondom de Harz.

De Harz is een met name bij noord-Nederlanders populair vakantiegebied met bekende plaatsen als Goslar en Braunlage. Het is mogelijk dat de fles door de dader zelf is gekocht, maar hij kan er ook op een andere wijze aan zijn gekomen.

 

De politie stelt in het programma de volgende vragen:

  • Wie is afgelopen zomer in het genoemd gebied geweest en heeft daar deze fles gekocht?
  • Wie heeft informatie over een persoon/personen die in de genoemde periode in het betreffende gebied is/zijn geweest?
  • Wie heeft een soortgelijke fles gezien of mist deze?
  • Wie heeft los van de fles nog andere informatie over de branden in ’t Zandt?

Een telefoonpanel van Regiopolitie Groningen is vanavond bereikbaar op 050-5875000. Ook anoniem reageren is mogelijk. Bel dan de Criminele Inlichtingen Eenheid 050-5874546 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politiepost in ’t Zandt blijft ook geopend voor tips.

Kijk naar de uitzending van opsporing noord

fles 't Zandt

Persberichten politie.nl

Geef een reactie