21 juli 2024

Molenstraat wordt weer opgevuld

0

Na het melden van schade bij de NAM (augustus 2012) kan het maar zo zijn dat een ruim jaar later (oktober 2013) de voorgevel van je huis met stijgers wordt verstevigd, je weer anderhalfjaar later (februari 2015) je huis uit moet die een maand later gesloopt wordt en waarvan de nieuwbouw van start gaat op 24 augustus 2016.
Vele Stedumers zullen bekend zijn met de langslepende kwestie rond Molenstraat 9. Na onderzoeken, kwijtgeraakte dossiers, nieuwe onderzoeken, herberekeningen, vergaderingen, veel belminuten en enkele jaren van geduld, was er vandaag een lichtpuntje voor het gezin van Helma en Rein. Aan de Molenstraat is vandaag gestart met de bouw van hun nieuwe woning. Helma: "Vandaag is het feest!"
Toch zat er ook vandaag een kink in de kabel. De stalen pinnen die nodig zijn om de 16 te boren gaten van 20 meter van gewapend beton te voorzien, waren bij de start nog niet aanwezig.
Als het goed is, is het huis, dat op beweegbare blokken/platen komt te staan, over 13 weken gereed. Helma verwacht in elk geval de kerstboom op te zetten in de nieuwe woning.
Onder toeziend oog van familie en vertegenwoordigers van Rottinghuis, Arcadis, NAM en het Centrum Veilig Wonen werd rond 11 uur symbolisch de eerste paal geslagen.
RtvNoord verslaggever Jacqueline Nauta was ook in Stedum om verslag te doen. De uitzending tussen 10 – 12:00 uur kunt u hier terugluisteren.
 
 

www.stedum.com,

Geef een reactie