25 april 2024

Na het optreden van Bad Candy vulde de Grolsch-tent zich met enthousiaste mensen

0

Rowwen Hze, de afsluiter van Sunsation 2003, verstopte zich nog achter een dicht gordijn, maar toen de eerste geluiden van de accordeon door de tent klonken steeg een luid gejuich op. Sunsation was klaar voor Rowwen Hze.

De Limburgers gingen meteen voortvarend van start met twee polka-achtige nummers. De condens drupte van het dak van de tent en er werd fanatiek meegeklapt en gedanst. Daarna nam de band even gas terug met de mooie ballad Auto, Vliegtuug. Zowel band als publiek kon even op adem komen, om daarna meteen weer in te haken voor de polonaise.

Er werd veel materiaal gespeeld van het laatste, prachtige album Dageraad. De liedjes op dat album zijn allemaal net iets somberder en ingetogener. De heren durfden het aan om ook die nummers van Dageraad te spelen, die niet direct opriepen tot feesten. Het prachtige Eiland in de Reegen kreeg de aanstekers omhoog en het uiterst breekbare Vlinder… kippenvel, meer kan ik er niet van zeggen.

Het ging echter natuurlijk gewoon om het feesten. Dat gebeurde dan ook volop. Daarmee kom je automatisch weer uit op de snelle meehossers, die het altijd buitengewoon goed doen in feesttenten. Het ging er zeer ruig aan toe voor het podium. De aantallen met zweet doorweekte mensen, door de lucht vliegende bierhoudertjes en dansende wanna be Limburgers waren enorm. Zo hoort een feest te zijn, zo hoort een afsluiter te zijn, zo hoort Sunsation te zijn.

© Archief www.stedum.com

www.sunsation.nl

Geef een reactie