25 juli 2024

Najaarsconcert Chr. Muziekvereniging Jehova Nissi

0

De zaterdag nadat we met elkaar Steem in Snei opnieuw hebben beleefd organiseert Jehova Nissi haar najaarsconcert. Weer een heel andere activiteit dan de revue een week eerder. Toch blijkt daarmee maar weer dat er van alles te doen is in Stedum. Laten we dat vooral zo houden.

Het concert van de muziekvereniging heeft een zeer vrolijk karakter, in deze donkere najaarstijd een prima oppepper. De muziek die gespeeld gaat worden is zeer feestelijk te noemen.  Er worden o.a. gespeeld: vrolijke zigeunermuziek, Kletzmer liedjes, een vleugje Latijnse muziek, Isra‘lische volksliedjes en vrolijke pop werkjes. Dit jaar geen thema rondom een bepaald land of muziekgenre maar vrolijke muziek van over de hele wereld.


 


Niet alleen het orkest zal deze avond voor U optreden. De avond wordt gecompleteerd met een saxofoonduo en een trombonekwartet.


 


In het orkest spelen moeder Hilda en dochter Ria Mulder al jaren hun deuntje behoorlijk mee. Ook als solistes lieten ze in het verleden al meermalen van zich horen en vooral laatste tijd ook als duo. Misschien herinnert u nog wel de optredens tijdens de opening van het Borgterrein en tijdens Open Monumentendag. Zij laten horen wat ze muzikaal in hun mars hebben en zullen ongetwijfeld de saxofoon als instrument verdere populariteit geven.


 


Het trombonekwartet bestaat eveneens uit amateur muzikanten uit de regio. Voor ons als Jehova Nissi zijn deze muzikanten erg bekend; —f ze zijn lid van Jehova Nissi (Theo Duiksterhuis) —f ze helpen waar nodig af en toe mee. Als kwartet zullen ze U en ons erg verrassen met hun 4-stemmig en gevarieerde trombone muziek.


 


Dat het een vrolijke avond zal worden is met de gekozen muziek van het orkest en de gastoptredens dus al zo goed als zeker. Ook zal er deze avond op een andere wijze nog aan de feestvreugde gewerkt worden. Wat dat zal zijn is nog een verrassing.


 


Al met al is dit concert zeer zeker de moeite waard om te gaan beluisteren. Nog even voor alle duidelijkheid: het concert vindt plaats op zaterdag 26 november a.s. en wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk aan de Bedumerweg. In de pauze is er natuurlijk koffie verkrijgbaar en ook na afloop kunt U in gebouw Trefpunt nog even gezellig napraten.

www.stedum.com

Geef een reactie