28 februari 2024

Najaarsconcert Jehova Nissi

0


Dirigent Jan Werkman liet het orkest van Jehova Nissi beurtelings spetteren, zoals bij de Deep Purple Medley, en ontroeren bij het deels door de orkestleden gezongen Mansions of the Lord, tijdens het Najaarsconcert op zaterdag 12 november.

Die avond – met Johan Brokken als presentator, dia’s, conferences én muziek – werden er bovendien zes jubilarissen in het zonnetje gezet. Klarie Slager uit Stedum en Tonnie Elderman uit Garrelsweer werden gehuldigd omdat zij veertig jaar muzikant zijn. Verrast lieten zij zich door Geert Boiten, namens de Christelijke Bond van Muziekverenigingen, een herinneringsinsigne opspelden. De bugeliste en trompettist genieten zo van hun hobby dat het hun ontgaan was dat er veertig jaren verstreken waren sinds zij als kind in een orkest mee gingen blazen. Gewoon, een kwestie van lange adem.
Letterlijk een lange adem is nodig voor het bespelen van de bastuba, legde Stefan de Groot uit aan het publiek. De bassist in de Provinciale Brassband Groningen was uitgenodigd als solist vanwege het bijzondere feit dat de bassectie van Jehova Nissi al vijfentwintig jaar bijeen is. De sectie bestaat uit de bassisten Klaas Harms uit Bedum, Tonnie Slager (broer van Klarie) uit Stedum en Eppe van der Ploeg en Bram van Wijk uit ’t Zandt. De vier mannen, gewoonlijk op de achterste rij gezeten, speelden vóór op het podium met De Groot een prachtig stuk. Hij had dit met hen ingestudeerd tijdens de workshops die de vereniging haar jubilerende bassisten had aangeboden. Met bovendien de adembenemende solo’s van De Groot in twee andere werken werd het Najaarsconcert in Stedum een ware ode aan de bastuba.

Klik hier voor de foto’s

Jehova Nissi

Geef een reactie