13 juli 2024

NAJAARSCONCERT ÒJEHOVA NISSIÓ

0

Afgelopen zaterdag gaf de muziekvereniging ÒJehova NissiÓ uit Stedum een najaarsconcert. Ook deze keer is de vereniging erin geslaagd weer een gevarieerd programma samen te stellen met heel veel vrolijke – en feestelijke muziek.

Na opening van de voorzitter werd er gestart met de mars ÒShake handsÓ, een vlotte mars om de avond mee te beginnen en een beetje in de feeststemming te komen. 
Daarna volgde een muzikale reis over de hele wereld met vrolijke zigeunermuziek, isra‘lische volksliedjes, klezmerliedjes, pop, en een beetje Latin. Ook onze slagwerker, Inge Berends, mocht zich deze avond uitleven. Met haar drumsolo in het stuk ÒSparkling drumsÓ kreeg ze een staande ovatie van het publiek.


 


Naast de muziekvereniging was er ook nog een optreden van een trombonekwartet en een saxofoonduo. Het trombonekwartet is nog maar kort geleden opgericht en bestaat uit muzikanten uit de regio. Ze speelden een viertal werken waaronder ÒGeorgia on my mindÓ, ÒThe doo-dah suiteÓ en twee stukken van Schubert en Beethoven.


Aan het stuk van Schubert ÒIn memoriamÓ zat een verhaal vast. Het stuk werd speciaal opgedragen aan de poes die was overreden door ŽŽn van de trombonisten, op weg naar Stedum.


Hilda Ð en dochter Ria Mulder vormden deze avond het saxofoonduo. Beide hebben veel ervaring als solist maar vooral de laatste tijd ook als duo.  


Er werd gestart met een heel toepasselijk stuk, namelijk ÓToi et MoiÓ (jij en ik).


Daarna speelden ze nog een aantal prachtige vrolijke duetten.


 


Deze avond stond er ook nog een verrassing gepland voor een aantal leden van de vereniging. Diny Berends, Berta Tuinstra en Trijn Tromp waren namelijk 40 jaar muzikant en Theo Dijksterhuis en Nanne Santing 25 jaar. Voor een aantal van hen kwam het als een volslagen verrassing toen ze naar voren werden geroepen door wethouder Scheltens van de Gemeente Loppersum. Na een korte toespraak over hoe ze allemaal begonnen waren als jonge muzikanten, 40 jaar en 25 jaar geleden, werden de speldjes opgespeld en de oorkondes uitgereikt.


  


Aan het eind van de avond werd iedereen bedankt voor zijn inzet en na een laatste toegift was het concert echt ten einde. De muziekvereniging kan terugkijken op een zeer geslaagde feestelijke- muzikale avond. Na afloop bleef het in Stedum nog lang gezellig, onder het genot van een hapje en een drankje.


 


Klik hier voor de website van Jehova Nissi


 


Klik hier voor de foto`s

www.stedum.com

Geef een reactie