9 december 2023

Najaarsconcert voor iedereen

0

Een tijdje heeft u niets meer van ons gehoord. Fijn, zo’n vakantietijd, maar niet goed voor onze mondspieren en vingervlugheid. Inmiddels zijn we dan ook al weer flink aan het oefenen, thuis en op de repetities. Want zaterdag 16 oktober geven we ons Najaarsconcert. Het is een gratis concert in de Sporthal en bestemd voor het hele dorp.

Zoals altijd spelen we een afwisselend programma, leuk voor oud en jong. Zo staan er behalve ontroerende en meeslepende stukken bijvoorbeeld ook muziek met titels als ‘Pocahontas’ en ‘Harry Potter’ op de muziekstandaard. We beginnen om 20.00 uur. U zal er vele dorpsgenoten ontmoeten en een glaasje met hen kunnen drinken. Het is altijd gezellig.
Het Najaarsconcert is overigens de aanloop voor een spannende gebeurtenis: Dit jaar doen we weer eens mee aan een concours, op 6 november in Drachten. Voor zo’n concours schrijven zich fanfare- en harmonieorkesten en brassbands in. Hun optredens worden beoordeeld door een professionele jury. Een serieuze aangelegenheid dus. Temeer omdat Jehova Nissi op redelijk hoog niveau speelt en we niet willen degraderen. Het wordt voor het orkest – voor het eerst deze keer met dirigent Jan Werkman – vast een groot avontuur.
De kleinere avonturen hebben we net achter de rug: in ‘t Zandt speelden we een serenade voor Bram van Wijk – één van onze bassen – die zijn naam eer aandeed en 50 werd, in Westeremden speelden we, tijdens het dorpsfeest op 11 september, heerlijk in het zonnetje op het plein en onlangs liepen we met onze supergrote bolchrysanten door het dorp. Dat dorp kocht gul en maakte onze actie tot een succes. Hartelijk dank! En datzelfde dorp hopen we op 16 oktober met muzikale munt terug te kunnen betalen.

www.stedum.com

Geef een reactie