25 juli 2024

Nieuw gemeentehuis leeft nauwelijks buiten Loppersum

0

Loppersum – De stapels met stembiljetten voor het nieuwe gemeentehuis zijn nog verontrustend dik in Stedum, ’t Zandt en Middelstum. Inwoners van de gemeente Loppersum kunnen hun stem uitbrengen op drie ontwerpen. De burgers buiten Loppersum lijken zich meer druk te maken over de noodzaak dan het gezicht van het nieuwe gemeentehuis.

De Lopsters hebben wel behoefte aan het laten horen van hun mening. Gisterochtend moest de bode in alle haast naar verzorgingstehuis Wiemersheerd waar net als in de overige dorpen honderd stembiljetten zijn verspreid. In De Wiemersheerd was, naast de drie maquettes van de architectenbureaus, namelijk geen biljet meer te vinden.


‘Zonde van het geld’


In Stedum ligt het anders. Nog geen tien biljetten zijn er ingevuld. Leeft het dan niet onder de Stedumers? Zij willen toch ook weten wat er met hun belastingcenten gebeurt? Lammy Kok van obs De Bongerd, waar de biljetten liggen: “Er wordt wel flink gediscussieerd over het nieuwe gemeentehuis. De meeste mensen vinden het niet nodig dat het er komt. Het is zonde van het geld. De Stedumers leggen toch de link tussen het bezuinigen op de voorzieningen in de dorpen en de hoge kosten van het nieuwe gemeentehuis.” Ook in het dorpshuis van ’t Zandt en het Hippolytushoes in Middelstum zijn de stapels stembiljetten nog te dik.


Woordvoerder Bergitte Groenveld weet de exacte stand te melden. Van de vierhonderd biljetten zijn er 150 in de stembus gestopt. Dat betekent dat er in Stedum, Middelstum en ’t Zandt nog maar vijftig mensen hun stem hebben uitgebracht. De burgers hebben tot en met zondag de tijd

www.dvhn.nl

Geef een reactie