25 februari 2024

Nieuwbouw noodzakelijk voor Hogeland College Warffum

0

Warffum – Het veertig jaar oude schoolgebouw van Het Hogeland College (HHC) in Warffum is aan vervanging toe. Het is niet berekend op het moderne onderwijs en het is te klein. In de jaren zestig werd de school gebouwd voor 250 leerlingen. Momenteel volgen 650 scholieren er dagelijks hun lessen. Ondanks een noodgebouw is er een tekort aan ruimte.

“Nieuwbouw is noodzakelijk”, zegt rector Lineke de Haan van HHC. “Nieuwbouw is goedkoper dan renovatie en bovendien kunnen we dan in dezelfde adem inspelen op de onderwijskundige vernieuwingen.” Zij doelt op computerruimtes, stilteplekken, grote ruimtes en praktijkplaatsen. In het bestaande gebouw zijn die lastig te realiseren, zegt De Haan.


B en W van de gemeente Eemsmond hebben voorgesteld om in het nieuwe jaar rekening te houden met een investering van tussen de 3 en 5 miljoen euro in het Hogeland College in Warffum. Dat is aan de krappe kant, verwacht De Haan. “Daar zal wel iets bij moeten.”


De gemeente gaat nu samen met de directie van HHC onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van nieuwbouw. Of die op de huidige locatie moet komen is nog niet duidelijk.


Voorlopig blijven de leerlingen gewoon naar het oude schoolgebouw gaan. Met z’n 650-en passen ze er nog net in. Dat komt omdat de directie creatief met ruimte weet om te springen, laat De Haan weten.

www.dvhn.nl

Geef een reactie