23 februari 2024

Nieuwe bomen Stationsweg

0

Als onderdeel van de herinrichting van Stedum worden er op 15 en 16 april veertig nieuwe bomen geplant langs de Stationsweg. Deze bomen vervangen de bomen die kortgeleden gekapt zijn. De redenen voor de kap waren de ouderdom van de bomen en de inrichting van het nieuwe profiel van de Stationsweg.
De nieuwe bomen hebben de naam Prunus serrulata ‘Kanzan’ en worden ook wel genoemd Japanse sierkers.Wethouder Pier Prins: “ Met het planten van deze nieuwe Prunussen verwachten we dat het straatbeeld van de Stationsweg weer zo mooi wordt als het voorheen was. Samen met de nieuwe inrichting van de weg krijgt het dorp Stedum hiermee een fraaie entree. “ 
Herinrichting Stedum   
In oktober 2013 begon de uitvoering van fase 1 van de herinrichting van Stedum. De straten in de dorpskern worden opnieuw ingericht en de riolering wordt vernieuwd. De uitvoering verloopt volgens de planning: inmiddels is de Kampweg gereed. Langs de Stationsweg worden de laatste werkzaamheden binnenkort afgerond. Op dit moment wordt gewerkt in de Hoofdstraat, de Adriaan Clantstraat en de Kaakstraat. Voor de zomer van 2014 is naar verwachting de uitvoering van fase 1 gereed. Na de zomer verwacht de gemeente de volgende fase te kunnen uitvoeren.
 

www.stedum.com,

Geef een reactie