28 november 2023

Nieuwe brug laat bootjes lang wachten

0

De gloednieuwe brug bij Fraamklap, het laatste stukje in de rondweg van Middelstum, is tot nog toe geen succes. Pleziervaarders die er met hun boot door wilden, moesten rechtsomkeert maken.Booteigenaren kwamen vast te zitten bij de T.A. Musschengabrug, die vorige week is ’geopend’.
Ze wachtten en wachtten, tevergeefs. Een brugwachter was in geen velden of wegen te bekennen en ook telefoontjes leverden niets op.

Het waterschap verwees naar de provincie, de provincie naar de gemeente Loppersum en vice versa. Rita en Jacob Noordman uit Uithuizen hebben dinsdag twee uur gewacht tot er iemand kwam om de nieuwe brug te openen. "Je hebt er geen aanlegplaats, dus je blijft in het water dobberen.

Je kunt ook niet keren. We hebben uiteindelijk na vele telefoontjes iemand aan de lijn gekregen die een brugwachter heeft gecharterd.
Die moest helemaal uit Lauwersoog komen. Het vervelende is dat je daarna ook bij alle volgende bruggen moet wachten, omdat veel bruggen op bepaalde tijdstippen open gaan." woordvoerder Wim Trip van de provincie noemt de situatie vervelend. Volgens hem ligt de oorzaak van de problemen in miscommunicatie. "De brug moet ter plekke bediend worden.

De afspraken tussen provincie en gemeente over wie wanneer de brug bedient, waren onduidelijk. Wij dachten dat de gemeente het deed, maar nu gaan wij hem bedienen. De uren die de brugwachter maakt voor deze brug declareren wij bij de gemeente Loppersum." Wethouder Hommo Smit (CDA) van Loppersum zegt dat het probleem is opgelost. "We
hebben dit over het hoofd gezien.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie