24 februari 2024

Nieuwe internetworm Netsky B. rukt op

0

DEN HAAG – Een nieuwe internetworm verspreidt zich snel via e-mail en computernetwerken. De worm, Netsky.B, verstuurt zichzelf via e-mail en probeert computers op lokale netwerken te besmetten. Netsky.B kopieert zichzelf naar andere computers op een netwerk. Daarop zoekt hij naar nieuwe adressen om zich verder te verspreiden.

De waarschuwingsdienst van het ministerie van Economische Zaken raadt aan geen e-mails van vreemde afzenders te openen. De woordvoerder van de waarschuwingsdienst kan nog geen verdere details geven. ”We zien wel in een hele korte tijd veel van dit soort wormen opduiken.”


Het bericht dat de worm bevat kan van allerlei afzenders komen en Engelstalige teksten bevatten zoals ‘stolen’, ‘information’, ‘warning’ of ‘something for you’. Alle computers die het besturingsprogramma Windows gebruiken zijn potenti‘le slachtoffers. De meeste software-leveranciers hebben inmiddels hun programma’s aangepast om de worm te kunnen weren. De waarschuwingsdienst adviseert deze aanpassingen van de programma’s te gebruiken.

www.dvhn.nl

Geef een reactie