22 april 2024

Nieuwe minicursussen bij De Jonge Onderzoekers Eemsdelta vanaf 4 november

Vanaf donderdag 4 november kun je meedoen aan nieuwe minicursussen bij De Jonge Onderzoekers Eemsdelta.
Een minicursus houdt in dat je vier middagen aan een werkstuk kunt werken en dat er een specifieke techniek centraal staat. Doordat je meerdere middagen de tijd hebt, krijg je de techniek goed in de vingers en leer je de gereedschappen die je daarbij nodig hebt op de juiste manier gebruiken.
De volgende minicursussen gaan vanaf 4 november van start:
Expeditie Elektronica en Expeditie Elektronica+
Wegens succes herhalen we de minicursus Expeditie Elektronica. Ga mee op ontdekkingsreis in de wereld van elektronica en experimenteer met stroomkringen, stroomsterkte, spanning en weerstand.
Voor de deelnemers die voor de herfstvakantie de basiscursus hebben afgerond gaan we een stap verder met de minicursus Expeditie Elektronica+. Dan komt onder andere elektromagnetisme (inductie) aan bod.
LEGO Spike
In de minicursus LEGO Spike komen fantasie, bouwen en programmeren samen. Ontwerp en bouw een robot met LEGO Spike en leer programmeren met Scratch. Even oefenen en je kunt de robot laten doen wat jij wilt, bijvoorbeeld dansen!
Magic Box
Maak van hout een Magic Box met een verborgen sluiting. Alleen jij weet hoe het doosje open gaat. In deze cursus leer je houtbewerken. Meten, zagen, schuren, lijmen, verven en versieren; lekker veel afwisseling dus!
Mijn magische miniwereld
Ook deze cursus herhalen we, mede op verzoek van de deelnemers van de vorige keer die nog niet willen stoppen!
Heb je je weleens lopen verwonderen over de miniwereld in Madurodam? Of misschien heb je wel eens een modelspoorbaan van dichtbij gezien. De miniwereld die je op zulke plekken ziet, kun je ook zelf maken. Met piepschuim, gips, verschillende verftechnieken, creatief gebruik van lijm en een flinke portie fantasie geef jij vorm aan je eigen magische miniwereld. Bouw een berglandschap met rotsen, watervallen en een kasteel. Of een brug met een tunnel en een weide met koeien. Als je het kunt verzinnen, kun je het maken!
Aanmelden voor deze activiteiten kan via de website van De Jonge Onderzoekers: https://www.djog.nl/eemsdelta/