22 april 2024

Nieuwe omleidingroutes Westelijke ringweg Groningen

0

Vanaf woensdagmiddag, gaat er een nieuwe fase in in de aanpak van de westelijke ringweg. Vanaf die dag tot 1 september is er geen kruisend verkeer mogelijk op het Hoendiep. Dat betekent dat het voor wegverkeer (ook fietsers, voetgangers en bussen!) niet mogelijk is om het kruispunt over te steken in de richting Hoogkerk/Centrum West – Groningen vice versa

Vanaf woensdag 1 februari vanaf 15.30 uur tot 1 september aanstaande gelden nieuwe omleidingroutes in verband met de werkzaamheden aan de Westelijke Ringweg in Groningen. In deze periode is er geen kruisend verkeer mogelijk op het Hoendiep. Dat betekent dat het voor wegverkeer (ook fietsers, voetgangers en bussen!) niet mogelijk is om het kruispunt over te steken in de richting Hoogkerk/Centrum West – Groningen vice versa.

Het doorgaande verkeer op de Westelijke Ringweg gaat via een tijdelijke weg welke parallel ligt aan de huidige Westelijke Ringweg. Deze parallelweg is woensdag voor het verkeer geopend vanaf 15.30 uur. Voor de bedrijven gelegen op de meubelboulevard Hoendiep komt er in deze periode ook een extra ontsluiting ter hoogte van het bedrijf Lijnco pal naast de Westelijke Ringweg.

Volg de ring

Ook in deze periode geldt het dringende advies voor het doorgaande verkeer om zoveel mogelijk de ring rond Groningen te nemen. Het verkeer vanuit Hoogkerk richting Centrum-West vice versa wordt omgeleid via de Metaallaan-Frieschestraatweg. Ook fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt niet oversteken. Hiervoor geldt als omleiding Frieschestraatweg-tunnel Westelijke Ringweg – Atoomweg -Hoendiep. Om de sociale veiligheid op dit traject te vergroten zullen de bomen nabij de fietstunnel worden gekapt en vinden er regelmatig politie surveillances plaats. Voor landbouwvoertuigen geldt in deze periode de omleidingroute Diamantlaan – Siersteenlaan – Pleiadenlaan – Zonnelaan- Prinsesseweg v.v.

Informatie over omleidingroutes

Bovenstaande omleidingroutes zijn slechts een indicatie van de meest opvallende omleidingroutes. Alle omleidingroutes in de periode 1 februari – 1 september staan vermeld op www.ringgroningen.nl . Tevens is er op deze site een routeplanner voor een persoonlijk reisadvies. Op de belangrijkste aanrijroutes richting Groningen in diverse benzinestations en bij enkele gemeentehuizen, bibliotheken en VVVÕs liggen tevens folders met de omleidingsroutes.

Webcam

De werkzaamheden aan de Westelijke Ringweg vorderen gestaag. Het oude viaduct is gesloopt en de heiwerkzaamheden voor het nieuwe viaduct zijn in volle gang. Ge•nteresseerden kunnen de werkzaamheden via de webcam op de site volgen.

http://www.ringgroningen.nl

www.gic.nl

Geef een reactie