19 juni 2024

Nieuwe problemen met de Caballo Azteca

0

scheveningen/delfzijl –  De Caballo Azteca kampt met nieuwe tegenslag. Ter hoogte van IJmuiden kreeg een van de motoren problemen. Het schip ging daarop voor anker bij de rede van Scheveningen.

De Caballo Azteca had de afgelopen vier jaar doorgebracht bij het dok van Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl. Robert Bruin van de scheepswerf legt uit wat er is gebeurd:

"De twee motoren in het schip worden met lucht gestart. In dat luchtsysteem hebben de leidingen het op een paar plaatsen begeven." Een van de motoren werd gestopt. Het schip bereikte op halve kracht de rede van Scheveningen, waar het nu voor anker ligt.

De leidingen moeten worden gerepareerd, maar aan boord zijn daarvoor geen reserveonderdelen. Bruin: "Die zijn besteld op het vasteland. Het is niet bekend wanneer ze er zijn, en dus ook niet wanneer het schip weer zal vertrekken."

De Caballo Azteca verliet donderdag onder grote belangstelling de haven van Delfzijl. Het schip had rond deze tijd moeten aankomen in de Portugese havenstad Setúbal.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie