25 juli 2024

Nieuwjaarsconcert wordt traditie in Stedum

0

Zaterdagavond 14 januari hebben ruim tachtig mensen genoten van het Nieuwsjaarsconcert dat werd georganiseerd door Dorpsbelangen met medewerking van het fanfareorkest Jehova Nissi. Men werd ontvangen met een kopje koffie en een nieuwjaarsrolletje, en kon toen in de Gereformeerde kerk genieten van zo/n drie kwartier vrolijke muziek. Traditiegetrouw is dat een licht programma, met herkenbare nummers. Deze keer was dat filmmuziek van de Titanic, maar ook een Slavische dans en Klezmer.

Een hoogtepunt was de strak gespeelde intro van Mission Impossible. Toen het laatste nummer werd aangekondigd werd er duidelijk gereageerd Ò Nou alÓ? De uitsmijter was de Radetzky Mars, waarin ook het publiek werd gedirigeerd en enthousiast meeklapte. Volgend jaar zit de kerk vol, met die woorden werd het concert be‘indigd. Daarna was het tijd voor een gezamenlijke toost en werd de avond voortgezet in het Trefpunt. De zelfgemaakte hapjes waren royaal en uitstekend verzorgd.


 


Het staat wel vast dat de activiteitencommissie van Dorpsbelangen ook volgend jaar rond deze tijd weer een Nieuwjaarsconcert organiseert. Zij doet dat met behulp van meerdere jonge obers (varierend van 10 tot 14 jaar), die zich van hun beste kant lieten zien. Stiekem verkochten ze ook glazen water, wat naar hun idee wel een goede voor de omzet was. Het publiek kon daar wel om lachen, met elkaar was het weer een bijzonder gezellige avond in Stedum.


 


Klik hier voor de foto`s

Dorpsbelangen Stedum

Geef een reactie