21 mei 2024

Nieuwjaarsduik? Aan het Zuidlaardermeer en in Delfzijl

0

Fanatiekelingen onder ons die het nieuwe jaar met een frisse duik willen beginnen, kunnen in Groningen op twee plaatsen terecht: in Delfzijl en aan Zuidlaardermeer.

De vierde nieuwjaarduik in het Zuidlaardermeer, mag met recht een duik heten. De actie wordt namelijk georganiseerd door duiksportcentrum Kontiki Diving uit het Oost Groningse Meeden en is voor zowel gebrevetteerde duikers als voor andere belangstellenden toegankelijk. Er is plaats voor meer dan 100 deelnemers. Paviljoen Meerwijck en Duiksportcentrum Kontiki Diving stellen voor alle deelnemers een kom snert beschikbaar om weer op te warmen. Het paviljoen is van 12.00 uur tot 15.00 uur geopend. Duikers van de duikschool zullen in het water waken voor de veiligheid van de deelnemers, EHBOers doen dat op de kant.


In Delzijl kan men om half vier Õs middags het water in duiken, vanaf het strand bij het strandpodium. Het startsein wordt gegeven door burgemeester Appel-de Waart.


Deelname is vrij maar wel op eigen risico. Mensen met fysieke klachten wordt afgeraden mee te doen. Deelnemers kunnen zich omkleden en na afloop douchen in het zwembad AquariOm. Ook staat er traditiegetrouw in het Multicenter aan de Zeebadweg na afloop voor de deelnemers een drankje en een kop snert klaar.

www.gic.nl

Geef een reactie