28 februari 2024

Nieuws van Jehova Nissi

0
Actief, alert en bindend; Nanne Santing is een geboren voorzitter. Zolang ik me kan herinneren was hij – met een korte onderbreking – voorzitter van onze vereniging. Nu heeft hij dan toch echt de hamer overgegeven. Eindelijk meer tijd voor al die andere bezigheden naast zijn werk, zoals wielrennen, sportmassage en natuurlijk spelen op zijn euphonium.
Nanne was als bestuurder van grote waarde voor Jehova Nissi en blijft dat als lid en muzikant hopelijk nog voor lange tijd.

Onze nieuwe voorzitter is Bram van Wijk. Hij woont in ’t Zandt en speelt ook daar, bij Oranje, net als enkele andere leden van ons orkest. Maar als je al meer dan 25 jaar in Stedum de bas bespeelt, mag je toch wel zeggen dat je er ook hier een beetje bij hoort. Fijn dat hij het bestuur van Jehova Nissi wil leiden. Bram is trouwens de trotse vader van bugeliste Esther, die niet alleen bestuurslid is, maar zich ook ontpopt heeft als een talentvol presentator bij onze concerten.
Het eerstvolgende concert is het Voorjaarsconcert op zaterdag 6 april. Volgens een inmiddels beproefde formule wordt dan de hervormde kerk én de zaterdagavond gevuld met muziek van koren uit Ten Boer, Westeremden en Stedum en van ons orkest. (U kunt hier elders  op Stedum.com  meer over lezen.) Afwisseling verzekerd. Had u een orkestrepetitie op maandagavond in het Trefpunt bijgewoond, dan wist u dat onze bijdrage varieert van het rustigmakende ‘Abide with me’ via een Mary Poppins-potpourri tot ’Tranen gelachen’ van Guus Meeuwis in een arrangement van onze dirigent Jan Werkman. Behalve een spetterend openingsstuk en een vrolijke mars spelen we bovendien ‘Lydense’, een groter werk. Deze compositie van Rob Goorhuis is niet alleen fijn om te spelen, maar vooral ook heerlijk om naar te luisteren – bijvoorbeeld  als je vijftien maten rust hebt. Of natuurlijk als je je behaaglijk onder het publiek bevindt.
Na dit optreden is het tijd ons voor te bereiden op het zomerse openluchtconcert op het Borgterrein. Twee dingen kunnen alvast verklapt worden: het zal in samenwerking zijn met Stedums toneelvereniging ONA en op zaterdag 15 juni plaatsvinden.
Maar zover is het nog lang niet. Eerst maar eens het voorjaar vieren!

, Fenneke Colstee | cmv Jehova Nissi

Geef een reactie