Maak www.stedum.com uw startpagina  
www.stedum.com

 

Loop mee met Freek: Fakkeloptocht 7 februari a.s.
vrijdag 27 januari 2017
Het kan u bijna niet zijn ontgaan. Freek de Jonge presenteerde afgelopen vrijdag in een overladen Oosterpoort zijn actieplan. In een week tijd liet hij zich door burgers, wetenschappers, betrokken instanties, actiegroeperingen en burgemeesters informeren over onze zaak. Hij komt voor ons op, met overtuiging en met veel warmte voor de mensen. En, natuurlijk, óók met humor! Hij helpt ons Nederland wakker te schudden.


Maar Freek kan het niet alleen. Zijn missie kan alleen maar slagen wanneer wij in Groningen massief achter hem gaan staan. Zichtbaar achter hem gaan staan. We kunnen van hem niet verwachten dat hij de ‘rest van Nederland’ wakker gaat schudden, zonder dat wijzelf aantoonbaar wakker te zijn.

Aanbieding petitie en fakkeloptocht: 7 februari om ca. 19:00 uur Grote Markt

Op dinsdagavond 7 februari hoopt Freek het plan, in de vorm van een petitie aan te bieden aan René Paas, Commissaris van de Koning en alle burgemeesters van Groningen. Hij komt met een mobiele studio naar de Grote Markt. Daar brengt hij samen met iedereen die mee wil zingen het strijdlied ten gehore, “’t Het nog nooit zo donker west”, een bewerking van de klassieker van Ede Staal. O.a. Wia Buze, Erwin de Vries, Frank den Hollander, Alex Vissering en Arnold Veeman zijn daarbij aanwezig.

Aansluitend bent u van harte uitgenodigd om met Freek mee te lopen in de fakkeloptocht die start om ca. 19:30 uur op de Vismarkt

Waarom nu?

In de komende maanden wordt in hoge mate de toekomst van Groningen bepaald. Na de verkiezingen wordt er een nieuw kabinet geformeerd met een nieuw regeerakkoord. Het is niet vanzelfsprekend dat de gaswinning in Groningen daar überhaupt een onderwerp in wordt. De Haagse redenering zal snel zijn: “Het gaswinningsniveau is voor vijf jaar vastgesteld, de NAM vergoedt de schade en er is een NCG die krijgt wat bevoegdheden en wat handgeld. Klaar toch?”

Maar het is niet klaar. Het begint nog maar net. We wonen en werken hier niet veilig (!). De problemen rond schadeherstel zijn nog altijd niet opgelost, veel regelingen functioneren niet zoals ze zouden moeten. En de versterkingsopgave word veel ingrijpender dan het schadeherstel.

Ook uw buurman die nooit schade heeft gehad, krijgt daar mee te maken. Of hij dat nu leuk vindt of niet. Dat kunnen we op z’n beloop laten maar wat voor huizen, wat voor straten, wat voor dorpen houden we dan eigenlijk over? Hoe wonen we en waar werken we straks?

Wij zijn aan zet!

Het is dus aan ons om het actieplan verder te brengen. Ieder vanuit zijn eigen kennis, kunde en mogelijkheden. En massa bereiken we door samen op te trekken en ons als één blok op te stellen en te laten zien.

Uiteindelijk willen we dat heel Nederland vindt dat de situatie in Groningen onacceptabel is en dat alle nodige middelen beschikbaar komen om de aardbevingsproblematiek structureel en duurzaam op te lossen.

Groninger GasberaadU leest alles over het actieplan op: laatgroningennietzakken.nl

We zien u graag 7 februari om 19:00 uur op de Grote Markt.


Bron: , Groninger Gasberaad


Aangeboden door www.stedum.com
De Noorder Rondtochten 2017
zondag 15 januari 2017

Koninklijke Onderscheiding voor Pieter Ketting
zondag 15 januari 2017

Gratis kennismakingsles Popschool Stedum
maandag 16 januari 2017

Winters Nieuwjaarsconcert
maandag 16 januari 2017

IJsbaan Stedum vanmiddag geopend
woensdag 18 januari 2017

IJsbaan gesloten
donderdag 19 januari 2017

Welke dorpsentrees moeten vernieuwd worden?
dinsdag 24 januari 2017


Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
 
 
 

 
Binnenkort op de agenda

Boeken en Koffie bij Kwekerij Beukema
zaterdag 27 januari 2018
Passage
maandag 29 januari 2018

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info
© www.stedum.com 2000 - 2018 |Disclaimer