Maak www.stedum.com uw startpagina  
www.stedum.com

 

Aantal lichte aardbevingen Loppersum neemt toe
maandag 27 februari 2017
Na een rustige periode zijn deze maand beduidend meer lichte aardbevingen in de omgeving van Loppersum gemeten. In totaal waren dat er zes met een kracht van tussen 1,2 en 1,6. Het afgelopen weekend registreerde het KNMI drie bevingen: bij Wirdum (1,4), Loppersum (1,3) en Zandeweer (1,2). Eerder deze maanden waren er al vergelijkbare trillingen bij Zijldijk en bij Startenhuizen. Er zijn geen meldingen van schade.

Begin december vorig jaar was de voorlaatste aardbeving bij Loppersum, toen met een kracht van 1,8. Gaswinning Op last van de Raad van State werd ruim een jaar geleden de gaswinning op vijf locaties rond Loppersum volledig stilgelegd. Dat gebeurde na felle protesten van de bevolking. De maatregel leek volgens RTV Noord effect te hebben.

De Belgische hoogleraar geologie Manuel Sintubin vindt het opvallend dat de bodem rond Loppersum nu toch weer wat onrustig is: "Nog twee dagen te gaan in februari. Seismisch is het een zeer actieve maand ten noorden van Loppersum met al zes aardbevingen boven de 1,0", reageert hij op Twitter.

Tweede Kamer In september zei seismoloog Läslo Evers van het KNMI in de Tweede Kamer dat de Groninger bodem na het afsluiten van de gasputten bij Loppersum rustiger is geworden. "Wij hebben de indruk dat minder gaswinning bij Loppersum effect heeft, maar we hebben geen harde cijfers." Evers waarschuwde toen ook dat "zware bevingen zeker blijven voorkomen".
Bron: , Nos op 3.nl


Aangeboden door www.stedum.com

Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
 
 
 

 
Binnenkort op de agenda

Passage
maandag 28 januari 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info
© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer