Maak www.stedum.com uw startpagina  
www.stedum.com

 

Dienstverlening Loppersum: persoonlijk, betrokken en samen
dinsdag 11 april 2017
De gemeente Loppersum heeft grote ambities ten aanzien van haar dienstverlening en persoonlijk contact met inwoners. Burgemeester Albert Rodenboog: "Wij zijn continu bezig om onze dienstverlening te optimaliseren en te verbeteren, binnen onze mogelijkheden als kleine gemeente. Zo is ons KlantContactCentrum vanaf nu ook op donderdagavond geopend, tot 19.30 uur."

Inwoners vragen hier ook om; zij verwachten van de gemeente dat ze juist, snel en vriendelijk geholpen worden. Rodenboog: "Daar proberen we nu met de avondopenstelling aan tegemoet te komen. Ook werken we in Loppersum niet op afspraak. Dat is best bijzonder; waar heel veel gemeenten bewust hebben gekozen voor het invoeren van een afsprakensysteem, doen wij dat principieel niet."

Digitalisering

De komende jaren zal digitalisering in de dienstverlening een nog grotere rol gaan spelen. Zo moeten burgers en ondernemers in 2017 al hun zaken met de (gemeentelijke) overheid veilig en makkelijk digitaal kunnen doen. Uiteraard gaat de gemeente Loppersum mee in deze ontwikkelingen. Momenteel wordt er bijvoorbeeld een slag gemaakt met het digitaliseren van formulieren op de gemeentelijke website. Ook is de gemeente sinds januari te vinden op Facebook. "Dit biedt een extra, laagdrempelig kanaal om contact met ons te zoeken en het geeft ons de mogelijkheid om ook hier de dialoog met onze inwoners aan te gaan", aldus Rodenboog.

Uitkomsten burgerpeiling Waarstaatjegemeente.nl

Begin 2017 heeft de gemeente Loppersum via Waarstaatjegemeente.nl voor de tweede keer onderzocht hoe tevreden inwoners zijn over de gemeentelijke dienstverlening. "Ruim 500 inwoners namen de moeite mee te werken aan dit onderzoek, daar zijn we blij mee", vertelt burgemeester Rodenboog. "De uitkomsten zijn inmiddels bekend en Loppersum 'scoort' een gemiddelde 7,0." Het tweejaarlijkse onderzoek heeft als doel om verbeterpunten voor de gemeente inzichtelijk te maken. Zo blijkt uit de resultaten onder andere dat de inwoners van Loppersum nog meer, beter en eerder betrokken willen worden bij nieuwe (beleids)plannen. Rodenboog: "Dat past weer prima bij onze ambitie om kwalitatief hoogstaande dienstverlening te bieden en sámen met de mensen onze gemeente nog een beetje mooier te maken."

Meldpunt Openbare Ruimte

De persoonlijke en betrokken dienstverlening blijkt ook bij het Meldpunt Openbare Ruimte van de gemeente Loppersum. De servicenormen, vastgelegd het Kwaliteitshandvest van de gemeente, worden ruimschoots gehaald. Zo werd in 2016 gemiddeld 95% van de meldingen binnen de standaardtermijn afgehandeld (streven: 90%) en is de vastgestelde afhandelingstermijn van 8,2 werkdagen niet in het geding gekomen. Burgemeester Rodenboog: "Onze medewerkers losten de meeste meldingen binnen vijf werkdagen op. Een mooi doel om ook in 2017 na te streven!" Het Meldpunt Openbare Ruimte is op verschillende manieren te benaderen: telefonisch, via e-mail, de gemeentelijke website, persoonlijk bij het KlantContactCentrum en via de gemeentelijke app.
Bron: Gemeente Loppersum,


Aangeboden door www.stedum.com
Informatieavond nieuwbouw De Klaver
maandag 18 september 2017

Try-out Helpen is niet griezelig
vrijdag 22 september 2017

Scoutingseizoen weer geopend
vrijdag 22 september 2017

Sportieve en culturele middag voor kinderen
maandag 25 september 2017

Stemer WielrenTocht 2017
maandag 25 september 2017

Ruim 6 miljoen voor 1000-banenplan in aardbevingsgebied
maandag 25 september 2017

DAL-colleges vragen gemeenteraden intentie uit te spreken tot herindeling
woensdag 27 september 2017

Vakmannen Wierden en Borgen in het nieuw gestoken
woensdag 27 september 2017


Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
 
 
 

 
Binnenkort op de agenda

Passage
maandag 24 september 2018
10e editie Stemer WielrenTocht
zondag 30 september 2018

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info
© www.stedum.com 2000 - 2018 |Disclaimer