Maak www.stedum.com uw startpagina  
www.stedum.com

 

NCG publiceert eerste kwartaalrapportage 2017
woensdag 10 mei 2017
Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft de eerste kwartaalrapportage van 2017 uitgebracht. De rapportage beschrijft de voortgang rondom schadeherstel, inspecties en versterken van woningen, regelingen en onderzoeken. Uit de rapportage blijkt onder andere dat het aantal schademeldingen is gestegen en meer schademelders kiezen voor herstel van schade in plaats van uitbetalen. Verder zijn 577 woningen geïnspecteerd om te kunnen bepalen of versterking nodig is en hebben de eerste inspecties van agrarische bedrijven plaatsgevonden.

Aantal schademeldingen gestegen

Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft in het eerste kwartaal 2.435 schademeldingen in behandeling genomen. Dat is een stijging ten opzichte van het aantal schademeldingen in het vorige kwartaal. Toen kamen er 1.897 meldingen binnen. Het aantal schademelders dat kiest voor herstel van de schade is iets gestegen. In het eerste kwartaal koos ongeveer een derde van de melders met aardbevingsschade voor herstel van de schade in plaats van uitbetaling. In het laatste kwartaal koos een op de vier bewoners hiervoor. Op 31 maart 2017 heeft NCG 121 complexe dossiers in behandeling. Gedurende het eerste kwartaal zijn 34 dossiers aangemeld en 43 dossiers afgehandeld. Van de 43 afgehandelde dossiers waren 12 daadwerkelijk complex.

Extra inspectiebureaus aan de slag

In het eerste kwartaal zijn in de kern van het aardbevingsgebied 577 woningen geïnspecteerd om te kunnen bepalen of versterking nodig is. Om alle woningen en gebouwen in de kern van het aardbevingsgebied binnen vijf jaar te kunnen beoordelen, inspecteert NCG in 2017 5.000 woningen en 300 andere gebouwen. Om dit te realiseren heeft CVW in het eerste kwartaal extra inspectiebureaus gecontracteerd. Met het op sterkte brengen van de inspectiecapaciteit kunnen de resterende inspecties plaatsvinden om de 5.300 inspecties in 2017 te realiseren. Verder zijn in Overschild inspecties gestart in het kader van een proefproject voor de versterking van agrarische bedrijven.

Nieuwe woningen toegevoegd aan Pilot koopinstrument

Medio 2016 zijn 55 woningen geselecteerd voor opkoop vanuit de Pilot koopinstrument. Ondertussen zijn een aantal woningeigenaren erin geslaagd om hun woning zelf te verkopen. Vanwege het vertrek van deze woningeigenaren uit de regeling is ruimte vrijgekomen binnen het beschikbare budget van €10 miljoen. Daardoor kon NCG vijf nieuwe woningen toevoegen aan de regeling. Deze eerstvolgende vijf eigenaren op de lotinglijst hebben een aanbod gekregen voor de opkoop van hun woning. Wanneer blijkt dat er door tussentijdse verkoop van woningen of andere redenen opnieuw ruimte binnen het budget van €10 miljoen vrijkomt dat wordt de volgende op de lotingslijst geselecteerd. Tot op heden zijn in totaal veertig koopovereenkomsten tweezijdig ondertekend. De eerste woningen uit de proef worden begin april 2017 opgekocht.

U kunt de kwartaalrapportage lezen op de website van Nationaal Coördinator Groningen


Bron: , Nationaal CoŲrdinator Groningen


Aangeboden door www.stedum.com
Uitvoering havenplusplan
zaterdag 16 september 2017

Nieuwe viskar in de haven
zaterdag 16 september 2017

Informatieavond nieuwbouw De Klaver
maandag 18 september 2017

Try-out Helpen is niet griezelig
vrijdag 22 september 2017

Scoutingseizoen weer geopend
vrijdag 22 september 2017

Sportieve en culturele middag voor kinderen
maandag 25 september 2017

Stemer WielrenTocht 2017
maandag 25 september 2017

Ruim 6 miljoen voor 1000-banenplan in aardbevingsgebied
maandag 25 september 2017


Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
 
 
 

 
Binnenkort op de agenda

Duitse Stedumers op bezoek
vrijdag 21 september 2018
Passage
maandag 24 september 2018
10e editie Stemer WielrenTocht
zondag 30 september 2018

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info
© www.stedum.com 2000 - 2018 |Disclaimer