Maak www.stedum.com uw startpagina  
www.stedum.com

 

Gemeenteraad Loppersum akkoord met aankoop voormalig pand AH
dinsdag 30 mei 2017
De gemeenteraad van Loppersum heeft maandag 29 mei besloten om over te gaan tot aankoop van het pand aan Hogestraat 4 in Loppersum. Wethouder Pier Prins (Ruimtelijke Ordening): ' Na de verhuizing van Albert Heijn naar de nieuwe locatie is het pand aan de Hogestraat 4 leeg komen te staan. Met de aankoop van dit pand ontstaat ruimte voor verdere herontwikkeling in het centrum van Loppersum.

We kopen dit pand voor de sloop en zullen samen met de ondernemers en het dorp optrekken om tot een gedragen plan voor nieuwe bestemming te komen. '

Hoe nu verder?

De gemeente wordt per 1 juli 2017 eigenaar van Hogestraat 4. De aankoop en sloop biedt mogelijkheden voor zowel de korte als lange termijn. Na de sloop is weer een betere verbinding mogelijk tussen de supermarkt en de winkels aan de Hogestraat. Het is wel de bedoeling om tot een passende nieuwe invulling te komen. Zo kan het  perceel bijvoorbeeld gebruikt worden voor tijdelijke winkelunits tijdens de versterking van de winkelpanden in het centrum van Loppersum. Op lange termijn kan gekeken worden naar nieuwbouwplannen om winkels en diensten  meer in het centrum bijeen te brengen, zoals steeds de bedoeling is geweest. Daarmee kan verder worden gewerkt aan de ontwikkeling van het vernieuwde centrum van Loppersum. 
Bron: Gemeente Loppersum,


Aangeboden door www.stedum.com

Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
 
 
 

 
Binnenkort op de agenda

Passage
maandag 28 januari 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info
© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer