Maak www.stedum.com uw startpagina  
www.stedum.com

 

Stedum herleeft Middeleeuwen (+video`s)
maandag 28 augustus 2017


In Stedum is maandag een middeleeuws dorp ontstaan. Door negen groepen, genaamd Ridders, Knechten, Heksen, Prinsen en Prinsessen, etc., zijn kastelen en overige aardbevingsbestendige middeleeuwse bouwwerken gebouwd. (update)

Maandagochtend even na negen uur werd de nieuwe Speelweekvlag gehesen. Dit was het officiële openingsmoment van de Speelweek 2017. Na de groepsindeling gingen de kinderen met hun begeleiders hard aan de slag met de bouwmaterialen. In een lekkere zomerzon ontstonden al snel fraaie bouwwerken. Waar de een zich in het zweet werkte met hamer en zaag, liet de ander zijn of haar creatieve brein de vrije loop. Met een aantal drink- en eetpauzes was het goed vertoeven in het dorp. Na een hele dag timmeren en schilderen was er de bouwinspecteur die de hutten beoordeelde op netheid.

Dinsdagochtend wordt er verder gewerkt aan de hutten. In de middag volgt een spelprogramma. Het programma is te raadplegen op onze website.

Klik hier voor meer foto's.

Video dag 1Op de tweede dag van de speelweek was het warm. Nadat in de ochtend nog gewerkt kon worden aan de hutten, was het in de middag lekker spelen geblazen voor de jongste kinderen. Er waren een springkussen en diverse spelletjes. Vanwege het warme weer waren de waterspelletjes zeer gewild. De oudere kinderen brachten de middag door op de ijsbaan. Daar was een stootkussen gevecht, werd geschoten met pijl en boog, touw getrokken en katapult geschoten.

Video dag 2

Bron: www.stedum.com,


Aangeboden door www.stedum.com

Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
 
(+video`s)" />
 
 

 
Binnenkort op de agenda

Passage
maandag 25 maart 2019
Voorjaarsbijeenkomst Stichting Historie Stedum.
woensdag 27 maart 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info
© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer