Maak www.stedum.com uw startpagina  
www.stedum.com

 

Taalvrijwilligers gezocht voor Taalhuizen
dinsdag 10 oktober 2017
De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum zijn op zoek naar Taalvrijwilligers voor de Taalhuizen in de drie gemeenten. Dit zijn vrijwilligers die één op één, of in kleine groepjes, mensen helpen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Als taalvrijwilliger hoef je geen taalwonder te zijn. Wel is het belangrijk dat je geduld hebt en dat je het leuk vindt om mensen te helpen.


Noorderpoort en Stichting Lezen en Schrijven

Als vrijwilliger in het Taalhuis werk je in de meeste gevallen in de bibliotheken van de drie gemeenten. Voor vrijwilligers is er begeleiding door een Taalhuiscoördinator vanuit Noorderpoort. Vrijwilligers bepalen zelf hoeveel tijd zij besteden aan het vrijwilligerswerk. Dat kan variëren van een uurtje tot meerdere dagdelen per week. Taalvrijwilligers worden zoveel mogelijk gekoppeld aan mensen uit de eigen gemeente. Een belangrijk uitgangspunt is dat beide partijen een goed gevoel bij elkaar hebben. Er wordt gewerkt met leermiddelen van de Stichting Lezen en Schrijven.

Voorlichtingsbijeenkomst op 18 oktober

Woensdagochtend 18 oktober 2017 zijn geïnteresseerden welkom bij een voorlichtingsbijeenkomst over het werk van een taalvrijwilliger. De bijeenkomst wordt gehouden in de nieuwe bibliotheek van Appingedam (Professor Cleveringaplein 5, Appingedam). De inloop is vanaf 10.00 uur, de bijeenkomst begint om 10.30 uur. Opgeven kan via aj.degraaf@noorderpoort.nl. Kunt u niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, maar u wilt toch vrijwilliger worden? Dan kunt u contact opnemen met André de Graaf, via 0596-692929 of bovenstaand e-mailadres.


Bron: Gemeente Loppersum,


Aangeboden door www.stedum.com

Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
 
 
 

 
Binnenkort op de agenda

algemene leden vergadering van Dorpsbelangen
vrijdag 10 mei 2019
Wandel4daagse
maandag 13 mei 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info
© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer