Maak www.stedum.com uw startpagina  
www.stedum.com

 

November party
maandag 13 november 2017Scouting is het hele jaar buiten als het maar enigszins kan. Van de welpen die in het Stemer Bos goed uit de voeten kunnen, tot de explo’s met hun ExAct kamp in Dwingeloo. Dit keer een verslagje over het weekend van 10/11/12 november.De welpen (6-10) hebben al meerdere keren geoefend met vuur maken.


In het bos is een mooie vuurplaats, en een veld om lekker te spelen. Met een zeil mee en een stuk plastic om op te zitten kun je alle omstandigheden aan. Laarzen had iedereen, maar met regenbroek aan ging het nog mooier. Op de klei kun je lekker glijden, en zo had Joas het grootste plezier. De klei gaf ook grappige situaties, want je laars kan dan wel even vast komen te zitten. Toen dat gebeurde en een ander kind er met de laars vandoor ging werd er alleen maar gelachen. Natuurlijk werd deze weer snel teruggegeven, maar dat het “slachtoffer” er om kon lachen is tekenend voor het plezier in zulke omstandigheden. Even schuilen onder het zeil, en tegelijk ranja met een koekje, de middag vloog om. Met de natte schoenen in de hand werd een van de welpen op de schouder van zijn vader efficiënt afgevoerd om snel Sint Maarten te kunnen lopen. Zie ook onze Facebookpagina van de Struners.

Voor de explorers stond er een andere uitdaging op het programma. In het donker tent opzetten in Dwingeloo samen met 150 andere explorers (15-18 jaar) uit de drie Noordelijke provincies. Dit is alvast een kennismaking die straks ook weer loont op het Noordelijk Pinksterkamp. De sfeer is heel bijzonder. Met prikkabel verlichte laantjes, een tent die is ingericht met leunstoelen, een gaskachel en een schemerlamp en een feesttent die zo klein is dat iedereen hutje-mutje staat. Natuurlijk ook een kampvuur erbij en verder een Blacklight party met DJ.

Lekker buiten in november, dat kan prima. De volgende keer zijn de scouts (10-15) aan de beurt.

Bron: , Lies Oldenhof


Aangeboden door www.stedum.com

Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
 
 
 

 
Binnenkort op de agenda

algemene leden vergadering van Dorpsbelangen
vrijdag 10 mei 2019
Wandel4daagse
maandag 13 mei 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info
© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer