www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Pannenkoeken bakken op een waxinelichtje, kan dat ?

zondag 10 december 2017
Deze keer een verhaaltje over de welpen van de Struners. Ook welpen doen stoere dingen, zoals pionieren, knopen leren en vuur maken, uiteraard onder toezicht. Maar vuur is pas echt leuk als je er ook iets lekkers op kan bakken. Met een blikje, een luchtgat en een waxinelichtje kun je al heel goed leren dat vuur alleen brandt als er zuurstof is. Onder een blikje met een te klein gat gaat het lichtje uit. En het klontvrij geklopte beslag blijft als een spiegeltje op het blikje liggen en wordt niet gaar.


Dus dan maar weer terug naar de welpenleiding, die er dan nog een gaatje bij knipt, want ook de leiding moest hier wel enige ervaring mee opdoen. Toch lukte het dan wel, en het was tegelijkertijd ook een goede oefening in geduld.

Uiteindelijk leek een vuurplaat boven het houtvuur, met een koekenpan erop toch een betere keus, maar ook dat ging niet zo snel want het vuur was nog niet hoog genoeg. Gewoon op het gas bakken binnen, was het alternatief, na een bosspel ging een lekkere pannenkoek er wel in. Leuk om te zien dat de een het geduld had om het garen te observeren, zijn of haar pannenkoekje van het folie afschraapte en lekker opat. Andere kinderen moesten af en toe wel even rondrennen om de wachttijd te bekorten. Dat hebben we natuurlijk buiten ook nog gedaan, want scouting is ook veel buiten zijn. En zo liep het weer lekker. Volgende week doen we een kerstspel en gaan we weer het bos in!,

 


Bron: Scouting De Struners,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Boeken en Koffie bij Kwekerij Beukema
zaterdag 27 januari 2018
Passage
maandag 29 januari 2018

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2018 |Disclaimer