www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Kletspoot

zondag 11 maart 2018
Vorige week nog dik ijs en nu een voorjaarstemperatuur, dan hoor je bij het water rond te scharrelen. En dat doen de welpen graag. In twee groepen gingen ze uiteen, zodat het voor iedereen overzichtelijk bleef. De ene groep ging paddenstoelen schilderen voor de aankleding van het kamp met Pinksteren, en de andere groep ging paddenstoelen zoeken in de natuur.

Daarna werd er omgewisseld. Om eerlijk te zijn: de voorbeelden hielpen niet, de kinderen gingen eerder zelf op de geschilderde paddenstoelen lijken. Die kregen hele mooie kleuren en glimmers erop, en sommige kinderen vertrokken met verf op de wangen en glimmers in het haar. Het bos leverde naast onverwachte vragen: hoe groot is een elfje als het op een elfenbankje moet kunnen zitten? Naar de schatting van de kinderen is dat 12 tot 18 cm. De vijver in het bos bracht onverwachte ontdekkingen: enkele kinderen ontdekten dode stekelbaarsjes in de vijver.

Omdat ze net uit het ijs kwamen was het heel aantrekkelijk om ze te pakken, en de stekeltjes te voelen - best wel scherp. Op een stuk ijs brachten we ze mee naar Moarstee, maar enkele kinderen stopten de visjes ook gewoon in hun jaszak (even opletten dus met zakken leeghalen voor de was). Als je goed naar het ijs keek zag je visvormige uitsparingen. Zouden de vissen vastgevroren zijn? Verder werd er door de kinderen nog heerlijk geklommen en geklauterd. Er waren twee bruggen van boomstammen over de sloot, en die waren erg aanlokkelijk. Dus zijn er enkele kletspoten gehaald en dat past wel bij smeltend ijs in het voorjaar. Gelukkig was het toen ook tijd, en zo ging iedereen weer opgefrist naar huis.


 
Bron: Scouting De Struners,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Passage
maandag 28 januari 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer