www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Lachende of treurende smileys wijzen automobilisten op snelheid

dinsdag 17 april 2018
De gemeente Loppersum gaat vanaf maandag 16 april vierendertig mobiele en interactieve snelheidsmeters langs wegen plaatsen. De borden wijzen automobilisten op hun snelheid. Als men zich aan de wettelijke snelheid houdt, dan reageert het bord met een positief symbool en eventueel met een tekstueel compliment. Bij te hard rijden worden bestuurders geconfronteerd met een negatief symbool met eventueel een bijpassende tekst.

Aan de verenigingen van dorpsbelangen is gevraagd wat de meest wenselijke locaties voor de matrixborden zijn. Aan hen is ook gevraagd om mee te denken over creatieve symbolen en teksten die op de borden komen. Een voorbeeld van zo'n tekst is "let op: school". Het systeem bestaat uit een matrixbord met ingebouwde radar. Via het matrixbord verschijnt een symbool en een tekst.

De symbolen en teksten kunnen op afstand worden aangepast. Het plaatsen van de matrixborden is onderdeel van het project Agrologistiek. Dit project richt zich op het verbeteren van de veiligheidsballans tussen het landbouw gerelateerde verkeer en de overige verkeersdeelnemers. De ervaring leert dat de matrixborden bijdragen aan bewustwording en het omlaag brengen van de snelheid op plekken waar te hard wordt gereden.
Bron: Gemeente Loppersum,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Jaarvergadering passage
maandag 25 februari 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer