www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Zelfgebouwd kamperen

zondag 3 juni 2018


Het Noordelijk Pinksterkamp kwam heel positief in het nieuws met het totaal ontbreken van zwerfval. Een van de deelnemende groepen waren de Struners uit Stedum. Nog geen houtsplinter mocht er achterblijven, voor een goed opgevoede groep geen enkel probleem. Bijzonder hoe een groot grasveld ineens voor een weekend je thuis kan zijn, met buren en overburen waar je alles van meekrijgt, omdat het natuurlijk wel ene beetje gehorig is. 

Kamperen op z’n scouts, met alle sanitaire voorzieningen zelfgemaakt, behalve je tent. Het begint met het opzetten van de hudo, een soort doolhof met dames en herenafdeling, waar je doodloopt op een Porta Potti. Het bezetteken is een gespannen touwtje. Dat touw is natuurlijk ook heel handig om de rol toiletpapier aan op te hangen. Handen wassen kan wel weer gemengd en zo staat er bij de uitgang van dit doolhof een rekje met teiltje en een jerrycan ernaast. De keuken is ook helemaal zelf opgebouwd, met pannenrek, keukengerei-rekje, aanrecht, zeef voor afgieten en natuurlijk ook een vuurtafel. Vuur moet natuurlijk van de grond af zijn, dus een box op palen, met een berg zand op jutezakken.

Niet goed gebouwd geeft schroeivlekken aan de onderkant. Bovenop een ijzeren tafel, die goed heet wordt en de warmte doorgeeft aan de pannen (mits het niet te hard waait en het vuur op de juiste hoogte onder de tafel kan worden aangemaakt. Zo wordt alles van natuurlijk materiaal gemaakt en kan het zonder restanten weer worden afgebroken. En als je dan ook niet of nauwelijks met in plastic verpakte spullen werkt, geen snoep inkoopt of plastic flesjes, dan lukt het inderdaad een natuurlijk terrein weer net zo natuurlijk achter te laten. Dit bericht haalde diverse kranten, zo bijzonder was het. Bij de Struners brengen we de kinderen bij dat afval nooit in de natuur hoort, en zo’n kamp laat zien dat kinderen dat besef heel goed is bij te brengen. Op de foto’s de opbouw en de afbraak van de vuurtafel

 
Bron: Scouting De Struners,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Passage
maandag 25 maart 2019
Voorjaarsbijeenkomst Stichting Historie Stedum.
woensdag 27 maart 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer