www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
10e editie Stemer WielrenTocht

dinsdag 11 september 2018
Op de laatste zondag in september (de 30e) wordt, zoals bekend bij de liefhebbers, de Stemer WielrenTocht georganiseerd. Dit jaar ook met mountainbiketocht voor jeugd tot 14 jaar! Dit jaar staat de 10e editie van deze enige Hoogelandster Klassieker met start en finish in Stedum op het programma. Het parcours kent twee ‘rondjes’ van ca. 40/50 km. De organisatie laat de deelnemers nog even in spanning langs welke idyllische plaatsjes en wegen dit jaar gefietst zal worden, maar op voorhand staat de organisatie garant voor een mooie route door het Grunneger Ommeland.

Het vertrek is om 13.00 uur vanaf het Haventerrein in Stedum.

Na het 1e rondje is er een korte pauze om even bij te tanken (natuurlijk koffie met gebak) bij de Vlasschuur en bestaat de mogelijkheid om de fiets aan de kant te zetten. Niet iedereen is immers dusdanig in conditie dat 100 km nog leuk is. De eerste 50 km zal het tempo gemiddeld rond de 27 km per uur liggen. Er wordt samen in één groep, met voorfietsers, gefietst.

Het 2e rondje is gesplitst. Voor de 'echte' racers is er een rondje van 50 km, met - net als vorig jaar - een sprint van enkele kilometers tot aan het bord Stedum op de Lellensterweg en die leidt tot Wielerkampioen van Steem. Voor de wielrenners die toch graag een 2e rondje fietsen, maar dit liever 'iets' rustiger doen, is het ook mogelijk om een 2e rondje te maken van ca. 35/40 km. Hier zal op de Weersterweg (tot aan bordje Stedum) 'gesprint' worden om de sportieve eer.

Mountainbiketocht

NIEUW is dat er dit jaar, o.l.v. Anjo Hofman, voor de jeugd tot en met 14 jaar een mountainbiketocht in en rondom Stedum wordt georganiseerd. Deze start om 15.15 uur bij de Vlasschuur. Graag om ca. 15.00 uur aanwezig zijn. Je moet een eigen mountainbike (of gelijksoortige fiets) meenemen. Indien mogelijk ook een helm (deze zijn slechts beperkt voorradig). Wel - i.v.m. de organisatie - graag opgave vooraf via onderstaande contactinformatie! De middag en het officiële fietsseizoen van de Wielerverening Oet Steem zal vanaf ca. 17.00 uur worden afgesloten met (sport)drank en een hapje bij de Vlasschuur. Net als in het voorafgaande jaar is het mogelijk om per Stedumer één introducé mee te nemen.

Doe mee en geef je op via a.koenes@hetnet.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij: Arend Koenes 06-30021407.
Bron: www.stedum.com,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

algemene leden vergadering van Dorpsbelangen
vrijdag 10 mei 2019
Wandel4daagse
maandag 13 mei 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer