www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Mee-werkers gezocht voor HPP op natuurwerkdag za 3 november

donderdag 18 oktober 2018
Het haven plus plan is een langdurig proces maar het begint duidelijk contouren te krijgen. Er is veel gebeurd in de haven: het fietspad over het plein, het klinkertapijt, de wandelkade, de boothelling, de kano-steiger en jeu de boules banen zijn allemaal gerealiseerd. Bijna dagelijks hebben er kinderen en honden gezwommen bij de boothelling deze zomer. Van heinde en verre gaan mensen met hun bootje op de trailer nu in Stedum ter water. In de herfst is de haven van Stedum voor veel vissers weer in trek, waardoor de havenkade en muur ook in de wintermaanden goed in gebruik zal zijn.

 We zijn er nog niet…

Sommige plussen uit het plan zitten nog in de pijpleiding, zoals de nieuwe verlichting, het straatmeubilair, het plaatstalen kunstwerk -van een historische trekschuit- dat een plek moet gaan krijgen op de kop van de haven en natuurlijk de inrichting van een goede alternatieve parkeerplaats voor vrachtauto’s. Over dat alles later meer.

Hulp gevraagd

Voor het groen afwerken van het geheel is het nu het juiste seizoen. Daarvoor wordt versterking gezocht in het dorp. Er worden verschillende soorten groen aangeplant om de jeu de boules banen en ter vervanging van de stalen hekwerken langs Moarstee terrein. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd onder leiding van Landschapsbeheer Groningen op de natuurwerkdag. Wilt u ook een paar uurtjes komen helpen?

Zaterdag 3 november.

10.00 uur ontvangst voor ‘de werkbespreking’ onder het genot van een kopje koffie en thee. Na afloop eten we samen soep met broodjes.

Graag even aanmelden als u komt. Dat kan bij de kopgroep HPP lid Mariele Mijnlieff marielemijnlieff@planet.nl of bel 06 24 74 17 26
Bron: Groencommissie,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Snel naar de bel
zaterdag 6 juli 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer