www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Bouw kindcentrum in Stedum gaat van start

zondag 21 oktober 2018
Op 17 oktober 2018 ondertekenden wethouder Schollema namens de gemeente Loppersum, de heer Huiges namens BV Bouwbedrijf Kooi Appingedam en de heer Boorsma namens ITBB BV de realisatieovereenkomst van het kindcentrum in Stedum. Na ondertekening van de overeenkomst wordt direct gestart met de bouw van het nieuwe kindcentrum. Vanaf 2019 is hier opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0-12 jaar.

Het uitgangspunt voor het ontwerp van de kindcentrum is dat het klaar moet zijn voor de toekomst: aardbevingsbestendig, geschikt om nieuwe vormen van onderwijs te geven, flexibel qua inrichting en daarmee berekend op de toekomst.

Het nieuwe kindcentrum gaat ruimte bieden aan samenwerkingsschool De Klaver en kinderopvang Kids2b. Het wordt ten noorden van de Hilmaarweg in Stedum gebouwd, op de rand van het dorp en het landschap. Het gebouw is ontworpen door KAW architecten en kenmerkt zich door haar multifunctioneel karakter, aanpasbaarheid en passende dorpse uitstraling. Ook aan duurzaamheid wordt gedacht: het gebouw wordt bijna energieneutraal, onder meer door het gebruik van Warmte Koude Opslag in de bodem en zonnepanelen op het dak.

De gemeente Loppersum krijgt in totaal drie nieuwe kindcentra. De bouw van de centra in Loppersum en in Middelstum is enkele maanden geleden al gestart. Alle drie de kindcentra worden in de loop van 2019 opgeleverd. Meer informatie over de nieuwbouw en versterking van scholen staat op www.loppersumversterkt.nl/scholen
Bron: Gemeente Loppersum,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Aankomst Sinterklaas
zaterdag 24 november 2018
Passage
maandag 26 november 2018
Passage
maandag 26 november 2018

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2018 |Disclaimer