www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
10 jaar Struners in Stedum

maandag 17 december 2018
Scoutingvereniging De Struners vierde afgelopen zaterdag haar 10-jarig bestaan. Op 13 december 2008 werd de eerste opkomst gehouden, en inmiddels is deze vereniging uitgegroeid tot bijna 70 leden. Tijd om ouders ook iets over scouting te leren, en zo werd er een druk bezochte ouder-kind opkomst georganiseerd. Bij Moarstee aangekomen werden de leden en hun ouders welkom geheten met een poort van ballonnen en een zelf geknoopte draaimolen. Dat was door leiding en explorers op vrijdagavond geregeld. Lekker buiten, dat gold ook voor de zaterdag.

De kou werd getrotseerd met een vuur waar broodjes gebakken werden. Ouders en kinderen namen het ook tegen elkaar op. Zo werd gestreden om wie het eerst een touwtje kon laten doorbranden, wie het beste kon houthakken en wie de vlag veroverde met Levend Stratego. De bevers van 5-7 jaar bouwden een toren van melkpakken, die vervolgens omgeblazen mocht worden. Hilarisch was het spel waarbij de deelnemers niet op bewegen betrapt mocht worden. Een zesjarige wees haar papa terecht: “papa, je bent af”.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan werden maar liefst 47 truien uitgereikt, op naam, met het logo van de Struners erop. De dag werd afgesloten met een buffet, georganiseerd door de eigen kookstam, gevormd uit de groeiende groep van volwassen leden. Dat er in en rond Stedum bestaansrecht is voor zo’n vereniging is aan oprichter Jelle van der Knoop nu zeker bewezen. De vereniging kijkt uit naar het nieuwe jaar, waarin men de uitbreiding van Moarstee wil realiseren. Zo hebben de Explorers (15-18 jaar) straks een eigen ruimte, met houtkachel, is er een werkplaats en voldoende opslagruimte, in samenwerking met ijsvereniging en tennisvereniging. Voor dat doel is al veel subsidie binnengehaald. Het laatste deel hoopt de vereniging met acties te overbruggen, waaronder houtverkoop. Met het kloven is afgelopen zaterdag al een mooi begin gemaakt.
Bron: Scouting De Struners,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer