www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Nieuwbouwregeling met half jaar verlengd

maandag 24 december 2018
De Nieuwbouwregeling, die particulieren en zakelijke ontwikkelaars technische en financiële ondersteuning biedt bij aardbevingsbestendige nieuwbouw, wordt verlengd tot 1 juli 2019. Aanvragen kunnen vanaf 14 januari worden ingediend bij Nationaal Coordinator Groningen, die het loket verzorgt. De uitvoering, beoordeling en toekenning van de bijdrage wordt gedaan door NAM.

In de tussentijd wordt gewerkt aan een mogelijke publiekrechtelijke regeling voor aardbevingsbestendige nieuwbouw.

Dat hebben het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, NAM en NCG vandaag afgesproken. De nieuwe afspraken zijn nodig omdat de huidige Nieuwbouwregeling per 23 december 2018 afloopt. Het ministerie heeft NAM gevraagd de regeling te verlengen in afwachting van een mogelijke publiekrechtelijke regeling. Door de verlenging van de Nieuwbouwregeling kunnen zowel particuliere als zakelijke ontwikkelaars ook de komende periode een vergoeding krijgen voor de redelijke meerkosten die gemaakt worden voor aardbevingsbestendige nieuwbouw.

Aansluitend op de brede wens om NAM op afstand te plaatsen van de schadeafhandeling en versterking is afgesproken dat de NCG het loket wordt voor de Nieuwbouwregeling. Vanaf 14 januari 2019 kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend via het aanvraagformulier op https://www.nationaalcoordinatorgroningen.nl/nieuwbouwregeling. Hoewel de NCG de loketfunctie overneemt, blijft NAM verantwoordelijk voor de regeling en de kosten. Voor aanvragen die voor 23 december 2018 in behandeling zijn genomen, blijft NAM het aanspreekpunt.

Het ministerie van EZK zal de komende periode bekijken onder welke voorwaarden een nieuwe, publiekrechtelijke regeling kan worden gemaakt voor de vergoeding van meerkosten bij aardbevingsbestendige nieuwbouw.

Sinds de start van de Nieuwbouwregeling in 2014 is via 306 projectaanvragen de bouw van 5.380 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen ondersteund. Ook heeft de regeling bijgedragen aan 52 nieuwbouw¬projecten van scholen, ziekenhuizen en bedrijfsruimten. In totaal is €179,2 miljoen aan projecten toegekend. De ca. 150 projecten die nog in behandeling zijn, worden afgerond door NAM.
Bron: , Nationaal Coördinator Groningen
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer