www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Expositie De beving van binnen

dinsdag 12 februari 2019
De nieuwe multimediale expositie De bevingen van binnen besteedt op een unieke manier aandacht aan de persoonlijke gevolgen van de aardbevingen in Groningen, veroorzaakt door gaswinning. Bewoners in het Groningse aardbevingsgebied en andere direct betrokkenen bij het ‘gasdossier’ zijn voor deze expositie geportretteerd en vertellen hun eigen verhaal in audio. Ze geven antwoord op de vraag: Wat heeft de problematiek rond de gaswinning met jou gedaan? De nieuwe expositie is vanaf 18 februari 2019 te zien in het Provinciehuis in Groningen.

De Rijksuniversiteit Groningen doet sinds 2016 onderzoek naar de psychische gevolgen van de aardbevingen. Gebleken is dat ongeveer tienduizend Groningers gezondheidsproblemen hebben door de bevingen en de schade die daarvan het gevolg is. Een aantal van hen komt in deze tentoonstelling aan bod, net als mensen die aangeven er weinig last van te hebben en bestuurders, directeuren en deskundigen die beroepsmatig met gevolgen van de gaswinning bezig zijn. Het zijn verhalen over angst, frustratie, zorgen en onmacht, maar ook over vooruitgang zien en plannen maken.

De tentoonstelling, gemaakt door fotograaf Sake Elzinga uit Assen en journalist Rienk Kamer uit Rolde, bestaat uit 21 fotoportretten: close-ups van gezichten in zwart-wit, waarbij alleen de ogen scherp zijn. Authentiek, om zo écht contact te maken. In combinatie met korte audiofragmenten ontstaat een uniek en gevarieerd overzicht.


De multimediale expositie De bevingen van binnen is van 18 februari tot en met 15 maart 2019 op werkdagen te bezoeken in het Atrium van het Provinciehuis in Groningen, Martinikerkhof 12, 9712 JG Groningen. Openingstijden: 09.00-17.00 uur. Toegang: gratis. Meer informatie: www.debevingenvanbinnen.nl. De bevingen van binnen is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Mediafonds van de Provincie Groningen en de openhartigheid van de geportretteerden.
Sake Elzinga werkt al veertig jaar als fotograaf en beeldend kunstenaar vanuit zijn woonplaats Assen. Rienk Kamer is ruim dertig jaar radio- en televisiejournalist en documentairemaker in het Noorden. Beiden hebben de laatste jaren met eigen ogen de gevolgen van de gaswinning in Groningen gezien en daarover in diverse landelijke media bericht. Met deze tentoonstelling willen zij op indringende wijze een beeld schetsen van mensen die hierbij betrokken zijn en daarvan, in welk opzicht dan ook, de gevolgen dragen.


Bron: , www.kamermedia.nl
Uw helpdesk thuis

Zoeken
Vandaag op de agenda
Stichting Vrienden van de Bartholomeüskerk is jarig!
zaterdag 24 augustus 2019
Op 24 augustus aanstaande is de Dag van de Heilige Bartholomeüs. De Stichting Vrienden van de Bartholomeüskerk Stedum viert dan haar eerste verjaardag. Om deze heuglijke dag luister bij te zetten organiseren wij een tocht over de gewelven van onze kerk. Altijd al willen weten hoe de gewelven er van de bovenkant uitzien? Dan is dit uw kans! Iedereen vanaf 6 jaar en ouder is welkom om deel te nemen aan deze activiteit. De gewelven zijn tussen 13:00 en 16:00 uur toegankelijk
Binnenkort op de agenda

Bartholomeuskerk open
zaterdag 14 september 2019

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2019 |Disclaimer