www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Financiële tegemoetkoming voor hoge zorgkosten

woensdag 15 mei 2019
De gemeente Loppersum heeft besloten om de compensatieregeling meerkosten Wmo 2019 te verlengen tot 31 december 2020. De regeling is bedoeld voor inwoners die te maken hebben met hoge zorgkosten als gevolg van een ziekte of beperking. Het college wil inwoners met een laag inkomen financieel tegemoet komen.

Vangnet door compensatieregeling

Inwoners met een laag (besteedbaar) inkomen kunnen jaarlijks bij de gemeente een tegemoetkoming van € 200,- aanvragen als zij kampen met meerkosten. Meerkosten zijn kosten waar iedereen mee te maken heeft, maar die aantoonbaar extra hoog uitvallen voor zieken of mensen met een beperking. Wethouder Bé Schollema: "Mensen die vaak naar het ziekenhuis gaan, maken daardoor sneller hun eigen risico op. Mensen met een beperking moeten soms aanpassingen in hun huis doen die andere mensen niet hoeven te doen. Om te zorgen dat deze groep mensen niet in de financiële problemen komt, kunnen zij in aanmerking komen voor de compensatieregeling". Aanvragen kunnen ook gedaan worden met terugwerkende kracht voor de jaren 2016, 2017 en 2018. Indienen kan tot 1 juli 2021.

Compensatieregeling aanvragen

Voor meer informatie over de compensatieregeling of het opvragen van een aanvraagformulier kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente via 0596-548200 of gemeente@loppersum.nl.
Bron: Gemeente Loppersum,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Feestweek
zaterdag 6 juni 2020

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2020 |Disclaimer