www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Landgoed Ekenstein Appingedam in voorjaarskleed

zondag 12 januari 2020
Op donderdag 16 januari van 10.00 tot 12.30 uur planten studenten van de Hanzehogeschool Groningen voorjaarsbollen in het park van Ekenstein, samen met leden van de kopgroep Ekenstein. Ook de inwoners van Appingedam zijn van harte uitgenodigd om mee te komen helpen. Graag zoveel mogelijk zelf gereedschap meenemen.

Tegen twaalf uur komt wethouder Lea van der Tuin helpen om de laatste bollen te planten. Hierdoor is het park Ekenstein straks getooid met een echt voorjaarskleed.

De actie wordt georganiseerd door de kopgroep Ekenstein, ondersteund door de gemeente. De kopgroep Ekenstein komt voort uit de Burgertop Appingedam. Organisaties uit Appingedam en betrokken burgers zijn er lid van. De kopgroep Ekenstein wordt ondersteund door studenten van de innovatiewerkplaats Eemsdelta, waarin de Hanzehogeschool en Univé participeren. Medewerkers van deze organisaties helpen ook mee. Het bollen planten is het startsein van het project, dat tot doel heeft het park weer op de kaart te zetten, zowel bij de Damsters als ook bij de inwoners van de nieuwe gemeente Eemsdelta. De projectdeelnemers ontwikkelen ideeën om landgoed Ekenstein weer aantrekkelijker te maken. Studenten van de hbo-opleidingen Build Environment en Finances, Taxes and Advice ondersteunen de projectgroep met onderzoek en uitvoering. Landgoed Ekenstein biedt tenslotte een fantastische recreatiemogelijkheid met historische wortels vlak om de hoek.

Wilt u meedoen? Graag aanmelden via e.f.oldenhof@pl.hanze.nl of kom gewoon langs op 16 januari tussen 10.00 en 12.30, verzamelpunt is het hek van de kinderboerderij. Voor warme chocolademelk wordt gezorgd.


Bron: www.stedum.com,
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Feestweek
zaterdag 6 juni 2020

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2020 |Disclaimer