www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina
Zeker Bewegen was een succes!

zondag 12 januari 2020
Afgelopen december heeft in Stedum de cursus Zeker bewegen plaatsgevonden. Deze valpreventie cursus , gegeven door Ellen Wollerich en haar collega Maaike van Leusden van Het Huis voor de Sport Groningen, richt zich met name op het voorkomen van het vallen. Met het toenemende aantal mensen die langer zelfstandig thuis blijven is dat geen overbodige luxe, daar de kans op vallen in huis gestaag toeneemt.

Het doel van de cursus is om de kans op vallen te verkleinen en een ieder te laten ervaren hoe je bij een val zoveel mogelijk de schade kan beperken. In de 6 lessen Zeker Bewegen leer je vallen zo goed mogelijk te voorkomen en hoe je snel weer op staat na een val.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het versterken van been, romp -en nekspieren en werden er balansoefeningen gedaan. Door het volgen van de cursus herwonnen de deelnemers hun fysieke en mentale bewegingsvrijheid. Zoals de oudste deelneemster van 87 jaar achteraf ook zei: “ik ben door het doen van de cursus veel minder angstig geworden om te vallen en als ik zou vallen weet ik wat ik moet doen om weer overeind te komen, dit geeft me een veiliger gevoel !

Op vrijdag 31 januari zal er van 11.00 – 12.00 uur een herhalingsles in de gymzaal bij Bedumerweg 6 plaats vinden waar al het geoefende nogmaals aan bod komt.

U bent van harte welkom om te komen kijken. Voor meer informatie of ook interesse om de cursus Zeker Bewegen te gaan volgen ,kunt u contact opnemen met Ellen Wollerich ( beweegcoach gemeente Loppersum) 06 26975208 – e.wollerich@hvdsg.nl Er zijn plannen om in 2020 nogmaals deze cursus aan te bieden.
Bron: , Ellen Wollerich – van der Honing
Uw helpdesk thuis
Zoeken
Binnenkort op de agenda

Feestweek
zaterdag 6 juni 2020

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Stuur het bericht door
Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
Uw bericht
Vernieuw code
 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

© www.stedum.com 2000 - 2020 |Disclaimer