www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina  
Nieuws uit Stedum.

 

Johan Clant komt nog éénmaal over de brug

dinsdag 16 oktober 2018Het schilderij van Johan Clant, zoon van de bekende Adriaan Clant van Stedum die onderhandelaar was bij de Vrede van Münster in 1648, waardoor er een einde kwam aan de 80-jarige oorlog, is maandagmorgen 15 oktober verhuisd van de pastorie naar de Sint Bartholomeüskerk in Stedum. 

Lees het hele bericht

Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken?

dinsdag 16 oktober 2018

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Die droom kan over alles gaan: van een buurtmoestuin of het aanleggen van een nieuwe speeltuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk of restaureren van een molen. Als het de directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Lukt het binnen een jaar? Dan ontvangen de buurtbewoners 1.000 euro en het predicaat Kern met Pit.

Lees het hele bericht

Aanpak essentaksterfte in het Steemerbos

vrijdag 12 oktober 2018

Als gevolg van de essentaksterfte gaat Staatsbosbeheer boswerkzaamheden uitvoeren in het Steemerbos. Veel essen in dit bos zijn aangetast door deze schimmelziekte, waarvan de bomen helaas niet zullen herstellen. Het effect van de ziekte wordt ook in dit bos nog versterkt door het optreden van honingzwam. Vanuit veiligheidsoverwegingen verwijderen we de zieke essen in de bosvakken. De vitale essen hopen we te kunnen sparen.

Lees het hele bericht

Sint meert 24 november aan in Stedum

maandag 8 oktober 2018

Ook dit jaar heeft Sint ons via zijn Hoofdpiet laten weten de kinderen in Stedum te komen bezoeken, met zijn trouwe club van zwarte Pieten. Hoe dat in zijn werk zal gaan is ieder jaar weer afwachten. Voor Sinterklaas is het ook wel even wennen, want de haven ziet er nu wel anders uit. Sint wordt zaterdag 24 november 2018 om 10:30 uur met de boot in de haven van Stedum verwacht. Hij wordt ontvangen door wethouder Bé Schollema, als vertegenwoordiger van de gemeente Loppersum, en muzikaal verwelkomd door muziekvereniging Oranje uit ’t Zandt.

Lees het hele bericht

Stedum treft Stedum al 40 jaar

maandag 8 oktober 2018Sinds 1978 is er een relatie tussen twee dorpen die allebei Stedum heten. De relatie is ontstaan vanuit een bezoek van de overleden burgemeester Sieto Mellema aan zijn collega Peyers. De dorpen hebben meer overeenkomsten, ze liggen allebei in plattelandsgebied, er worden dezelfde landbouwproducten verbouwd en er is een suikerfabriek in de buurt. Het ene dorp ligt in Groningen, het andere Stedum ligt in Duitsland, 35 km onder Hannover.

Lees het hele bericht

Bartholomeüskerk open voor bezichtiging

vrijdag 5 oktober 2018Terug van vakantie en in de vakantie prachtige buitenlandse kerken maar uw eigen dorpskerk nog nooit bekeken? De kerk van Stedum, de Bartholomeüskerk, is een richtpunt in het landschap, een gemeenschappelijk herkenningsteken voor de bewoners, een ruimte voor gebed en meditatie maar ook een ruimte voor iedereen die ons erfgoed wil ontdekken.

Lees het hele bericht

Stemer WielrenTocht 2018

woensdag 3 oktober 2018Op zondag 30 september jl. deden 21 wielrenners uit Stedum en directe omgeving mee aan de 10e editie van de Stemer WielrenTocht. De 1e editie van de Stemer WielrenTocht was op zondag 27 september 2009 en sindsdien is deze mooie 'klassieker' jaarlijks verreden op de laatste zondag in september.

Lees het hele bericht

Scootmobielbestuurder botst met auto op de Delleweg

zondag 30 september 2018Op het kruispunt delleweg,stedumerweg is vanmiddag een bestuurder van een scootmobiel in botsing gekomen met een auto . De scootmobiel bestuurder raakte gewond en werd voor controlle meegenomen naar een ziekenhuis. Het verkeer werd geregeld door de politie.

Lees het hele bericht


Binnenkort op de agenda

Passage
maandag 29 oktober 2018
GPS Tocht
vrijdag 2 november 2018
GPS Tocht
zaterdag 3 november 2018

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Verder nieuws uit Stedum
Stemer WielrenTocht 2018
woensdag 3 oktober 2018

Scootmobielbestuurder botst met auto op de Delleweg
zondag 30 september 2018

8ste GPS-tocht is in voorbereiding!
donderdag 20 september 2018

Postbezorger gezocht voor leuke bijverdiensten.
dinsdag 18 september 2018

 Vorig jaar rond deze tijd
Kamperen in de herfst
zondag 15 oktober 2017

Nieuwsbrief over De Klaver
vrijdag 20 oktober 2017

Feestweek Stedum 2018
zondag 22 oktober 2017

 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

¬© www.stedum.com 2000 - 2018 |Disclaimer