www.stedum.com
Maak www.stedum.com uw startpagina  
Nieuws uit Stedum.

 

3 mei hardloopclinic Dirk Schipper

dinsdag 24 april 2018

Op zaterdag 12 mei vindt de 17e Stedumer Omloop plaats, georganiseerd door ijsvereniging Stedum. Ben je van plan mee te doen? Of twijfel je nog, misschien omdat je nog niet getraind hebt? Kom dan naar de hardloopclinic van Dirk Schipper op 3 mei a.s. van 19.30 tot 21.30 uur bij Moarstee. Looptraining in een notendop! De clinic is voor jong en oud en bestaat uit twee delen. 

Lees het hele bericht

Loppersum heeft raadsakkoord, wethouders geļnstalleerd

maandag 23 april 2018


Op maandag 23 april 2018 is het raadsakkoord Duurzaam, sociaal: Natuurlijk Loppersum. Samen de schouders eronder! vastgesteld. Dit raadsakkoord zet de inwoners centraal: samendoen, meedoen en groendoen. Er zijn geen wijzigingen in de samenstelling van het college. De wethouders Bé Schollema (PvdA/ GroenLinks), Pier Prins (CDA) en Rudi Slager (CU) zijn wederom geïnstalleerd.


 


Lees het hele bericht

Nieuws van VV Stedum

maandag 23 april 2018


De VV Stedum houdt haar traditionele bloemenactie op 11 mei aanstaande. Bloemen worden bezorgt bij u thuis, u kunt ook zelf eventueel halen/uitzoeken vanaf 16 uur bij Wim van Zanten aan de Lopsterweg.


Lees het hele bericht

Martin van Dijken schutterskoning

zondag 22 april 2018
Afgelopen donderdag was de jaarvergadering en prijsuitreiking seizoen 2017-2018 van de Schutters. Schutterskoning is geworden Martin van Dijken met een gem. 107.35.


Lees het hele bericht

Succes voor ONA Stedum

zondag 22 april 2018De afgelopen 2 weekenden stonden voor toneelvereniging ONA uit Stedum in het teken van opvoeringen. Maar liefst 4 keer stonden de spelers op de planken voor volle zalen. De opvoeringen vonden allen plaats in het Hervormd Centrum in Stedum. De klucht ‘Mag ’t een beetje meer wezen?’ werd ten tonele gebracht.

Lees het hele bericht

Nieuw! Tickets feestweek online verkrijgbaar en voorverkoopdag!

dinsdag 17 april 2018

Vanaf nu zijn (week)kaarten voor Feestweek Stedum in de voorverkoop verkrijgbaar via www.feestweekstedum.nl/tickets (alleen via IDEAL), weekkaarten zijn af te halen op 28 april (voorverkoopdag) of aan de kassa in de feestweek, losse kaarten voor de feestavond zijn alleen af te halen op de avond zelf.

Lees het hele bericht

Zaterdag 12 mei, 17e Steemer omloop.

dinsdag 17 april 2018


Op zaterdag  12 mei  organiseert de Ijsvereniging “ Stedum “  de 17e Steemer omloop, de eerste van 6 lopen  van het Huis en Hypotheek Ommerlander loopcircuit. Er zullen 2 rondes van 5 kilometer gelopen worden  door de wedstrijd en recreanten  hardlopers. Voor recreanten is het ook mogelijk om 1 rondje te lopen .De route is enigszins gewijzigd zodat een deel van het dorp toegankelijk is vanaf de Lopsterweg. 

Lees het hele bericht

40 jaar Stedum-Stedum

dinsdag 17 april 2018

Vrijdag 22 september is het weer zover, de Duitse Stedumers komen onze kant weer op. In 1978 is deze traditie gestart, vanuit het Groningse Stedum, onder leiding van wijlen burgemeester Mellema. Dit jaar vieren we het veertigjarig bestaan van deze bijzondere band. Kleinkinderen van de eerste bezoekers zijn er nu weer bij, en zo gaat deze uitwisseling al over drie generaties. Hier deel van uitmaken is een bijzondere leerschool in gastvrijheid, want hoe wij ook ons best doen, de ontvangsten daar zijn niet te overtreffen. 

Lees het hele bericht

Lachende of treurende smileys wijzen automobilisten op snelheid

dinsdag 17 april 2018

De gemeente Loppersum gaat vanaf maandag 16 april vierendertig mobiele en interactieve snelheidsmeters langs wegen plaatsen. De borden wijzen automobilisten op hun snelheid. Als men zich aan de wettelijke snelheid houdt, dan reageert het bord met een positief symbool en eventueel met een tekstueel compliment. Bij te hard rijden worden bestuurders geconfronteerd met een negatief symbool met eventueel een bijpassende tekst.

Lees het hele bericht

Koningsdag

zondag 15 april 2018

20.00 uur Toneelavond in het Herv. Centrum. Mitnkander uit Bedum speelt het blijspel. Mörgen ben ik de bruid in 3 bedrijven. Reservering gewenst. Kaarten te bestellen bij Syta Timmer  06-23515673 of Coby Nienhuis 0596-551550. Entree is gratis voor leden. Niet leden betalen 7.50 euro.

Vermoedelijk gestolen auto in sloot Lellensterweg

zondag 15 april 2018In de nacht van zaterdag op zondag zijn, even voor 2:00 uur, hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water aan de Lellensterweg bij Stedum.

Lees het hele bericht

Aardbeving gevoeld in provincie

vrijdag 13 april 2018

Vrijdagavond is even na 23:30 uur een aardbeving geweest. Het KNMI meldt dat de beving bij Garsthuizen een magnitude had van 2.8. Ook wethouder Schollema heeft de 'pittige' beving opgemerkt, hij vindt dat haast gemaakt mag worden met het dichtdraaien van de gaskraan: "Een 'plan' voor afbouw van de gaswinning is nog geen afbouw."

Hardnekkige brand in schoorsteen Stedum

vrijdag 13 april 2018

De brandweer van Middelstum is donderdagochtend rond 08:45 uur opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Bedumerweg in Stedum. De brand bleek lastig te lokaliseren en te bestrijden waarop rond het middaguur de hulp van brandweer Loppersum werd ingeschakeld. Met deze extra capaciteit is het gelukt om rond 12:30 uur de brand te doven. De brand is ontstaan in het afvoerkanaal van de schoorsteen. De schade is fors.

Minikamp van de Struners bij Moarstee

maandag 9 april 2018Kamperen met een kleine k

Wie Moarstee in het weekend passeerde heeft vast wel even opgekeken. Als voorbereiding op het NPK was afgelopen weekend de dijk van de ijsbaan vol gezet met tenten. 

Lees het hele bericht

Fietsen op Mallorca is fun

dinsdag 3 april 2018Een delegatie van Wielervereniging Oet Steem ging de laatste week van maart naar Mallorca. Eens kijken hoe een trainingsweek in het zonnige zuiden bevalt, want een goed seizoen begint met de voorbereiding. Deze week werd doorgebracht met een aantal leden van Cycling Sport Groningen.

Lees het hele bericht


Binnenkort op de agenda

Steemer Omloop
zaterdag 12 mei 2018

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededelingĀ op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Verder nieuws uit Stedum
Minikamp van de Struners bij Moarstee
maandag 9 april 2018

Fietsen op Mallorca is fun
dinsdag 3 april 2018

Festiviteiten rond koningsdag
zaterdag 31 maart 2018

 Vorig jaar rond deze tijd
Nieuws van Dorpsbelangen.
donderdag 20 april 2017

Vanaf volgend jaar per kilo afval betalen
vrijdag 21 april 2017

Willem Bruinius schutterskoning
woensdag 26 april 2017

Activiteiten Koningsdag 2017
donderdag 27 april 2017

 

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info

 

Ā© www.stedum.com 2000 - 2018 |Disclaimer